UPDATE. Peste 2.000 de elevi sunt așteptați să susțină simularea examenului de Bacalaureat în Caraș-Severin

 

Elevii din ultimul an de liceu vor susține, în perioada 4 – 7 martie, probele scrise din cadrul simulării examenului de Bacalaureat 2024. Rezultatele vor fi comunicate individual în data de 15 martie.

 

În Caraș-Severin, simularea examenului de Bacalaureat 2024 se va desfășura în 27 de centre și va implica participarea estimată 2.044 de de elevi – 1.473 de elevi de clasa a XII-a, respectiv 571 de elevi de clasa a XIII-a. Potrivit calendarului simulării, prima probă, cea de Limba și literatura română, va avea loc mâine, 4 martie, urmată de proba obligatorie a profilului – 5 martie, proba la alegere a profilului şi specializării – 6 martie și Limba şi literatura maternă – 7 martie.

 

Evaluarea lucrărilor se va realiza digitalizat prin intermediul platformei utilizate de Ministerul Educație la simularea probelor Evaluării Naționale pentru clasele a VIII-a, urmând ca rezultatele să fie comunicate individual în data de 15 martie. „Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral. Obiectivul urmărit este îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenului din această vară prin adoptarea celor mai potrivite măsuri în acest sens. Notele nu se trec în catalog, însă, prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui, acestea pot fi consemnate în catalog”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean.

 

UPDATE – ora 15.30 

S-a chiulit pe capete la simularea examenului de Bacalaureat, în Caraș-Severin

 

Explicație foto: Sală de clasă de la Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available