Peste 20 de tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice, colectate la Reșița într-o singură lună. 16 reșițeni au fost răsplătiți cu premii

 

Deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) le pot aduce premii reșițenilor. Cu o condiție, însă: să nu arunce la tomberoane aparatura veche de care vor să scape, ci să o predea la centrele specializate. Pentru a-i stimula pe locuitorii orașului să respecte regulile de reciclare, Primăria Reșița organizează, periodic, tombole cu premii. Ultima a avut loc săptămâna aceasta.

 

Fie că este vorba despre frigidere, calculatoare și televizoare sau aparatură casnică de mici dimensiuni, după ce nu mai sunt folosite, toate echipamentele electrice și electronice trebuie să ajungă la centrele specializate în colectarea lor. La ultima campanie de colectare organizată în Reșita s-au adunat aproximativ 20,5 tone de DEEE-uri. „În perioada 15 aprilie – 14 mai, Primăria Reșița împreună cu Serviciul Local de Colectare a organizat o campanie de colectare DEEE-uri la finalul căreia a avut loc și o tombolă cu premii. Acțiunea a făcut parte din campania «Reșița Curată 2021». Cantitatea de deșeuri colectată în cadrul acestei campanii a fost 20,5 tone”, informează Primăria Reșița.

 

Cei mai norocoși dintre reșițenii care au predat DEEE-uri în cadrul campaniei au fost răsplătiți cu premii constând în aparatură electrocasnică. Tragerea la sorţi a tichetelor a avut loc luni, 17 mai, la sediul Primăriei Reşiţa. Reprezentanții instituției informează că, din 250 de tichete participante, 16 au fost declarate câștigătoare în urma tragerii la sorți. Premiile oferite au fost un frigider și câte cinci mixere de bucătărie, cafetiere, respectiv fiare de călcat.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite