Peste 50 de milioane de lei, bani de la Guvernul Orban pentru două dintre cele mai importante proiecte din Caraș-Severin!

Vești bune pentru serviciile publice din Caraș-Severin! Guvernul României, condus de Ludovic Orban, a aprobat peste 50 de milioane de lei pentru două proiecte importante din județ. Și anume, acela de gestionare a sistemului integrat de deșeuri și cel privind modernizarea infrastructurii de apă și canal.

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Filialei Județene a Partidului Național Liberal, de către ministrul Ion Marcel Vela, președintele PNL Caraș-Severin. Conform acestuia, pentru fazarea proiectului „Sistem integrat de management al deșeurilor în județul Caraș Severin”, Guvernul Ludovic Orban a alocat suma de 839 mii lei, iar pentru fazarea proiectului „Modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată in județul Caraș Severin”, suma de 49.888 mii lei. Sumele sunt prevăzute în Ordonanța de Urgență nr. 60 adoptată de Guvernul Orban, publicată în Monitorul Oficial nr. 359 din 5 mai 2020. Banii vin de la Ministerul Fondurilor Europene și au ca scop finalizarea celor două proiecte finanțate din fonduri europene în anul 2012.

Sumele alocate pentru proiectele fazate se utilizează pentru suportarea următoarelor categorii de costuri şi cheltuieli:

  1. costuri aferente finalizării investiţiei pentru contractele încheiate între beneficiari şi furnizorii de produse, prestatorii de servicii şi executanţii de lucrări, cu care aceştia au încheiat contracte, precum şi costuri legate de relansarea procesului de achiziţie, în vederea atingerii obiectivelor proiectelor, în baza unei justificări întemeiate;
  2. finanţarea costurilor suplimentare necesare semnării contractelor, ca urmare a depăşirii bugetelor alocate iniţial;
  3. costuri suplimentare necesare finalizării lucrărilor din motive neimputabile contractorului şi beneficiarului, în baza unei justificări prealabile întemeiate;
  4. suplimentarea bugetelor contractelor de asistenţă tehnică şi supervizare pentru atingerea obiectivelor proiectelor, din motive neimputabile contractorilor respectivi şi beneficiarului, de la caz la caz, în baza unei justificări prealabile întemeiate;
  5. cheltuieli neeligibile declarate de misiunile de audit/ verificare, care nu sunt imputabile beneficiarilor.

Ambele proiecte, după cum bine se știe, creează probleme autorităților locale și Consiliului Județean Caraș-Severin.

Este un sprijin substanțial acordat de Guvernul PNL pentru ca și în Caraș-Severin cetățenii să beneficieze de servicii publice civilizate”, își încheie anunțul pe pagina de socializare președintele PNL Caraș-Severin, Ion Marcel Vela.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite