UPDATE. Piețele agroalimentare din Reșița nu se închid! Ioan Popa: „Piețele noastre sunt semideschise și respectă aceleași reguli stricte ca orice hipermarket”

Guvernul a adoptat joi seară o hotărâre şi o ordonanţă de urgenţă care prevăd noi măsuri de restricție la nivel naţional ce ar urma să intre în vigoare de luni, 9 noiembrie, pentru o perioadă de 30 de zile. Cea mai controversată măsură se referă la interzicerea funcționării piețelor, excepție făcând piețele închise.

În acest context, municipalitatea reșițeană a luat decizia ca niciuna din cele două piețe din oraș, Piața Reșița Nord și Piața Reșița Sud, nu va fi închisă odată cu intrarea în vigoare a noilor măsuri adoptate de Guvern.

„Piețele agroalimentare din Reșița nu se închid! Nordul este piață deschisă, iar în Sud avem soluția mutării în parcarea acoperită și deschisă. Primăria Municipiului Reșița și Piețe Reșița susțin producătorii locali. Piețele agroalimentare au rămas deschise încă din luna martie și vor rămâne deschise și acum pentru producătorii agricoli și agenții economici autorizați, cu respectarea măsurilor stabilite pentru combaterea răspândirii virusului”, este anunțul făcut de administrația societății comerciale Piețe Reșița SRL, ca urmare a analizei făcute la nivelul Primăriei municipale.

Dintre măsurile adoptate de Executiv care vor intra în vigoare luni, 9 noiembrie, secretarul de stat Raed Arafat a amintit: portul măștii va fi generalizat, în toate spațiile publice deschise; închiderea magazinelor la 21.00, cu excepția farmaciilor, benzinăriilor și a firmelor care asigură livrarea la domiciliu; limitarea deplasărilor între orele 23-5, excepțiile, asumate prin documente justificative, constând în deplasări în interes profesional și acordarea de asistența medicală ce nu poate fi amânată; interzicerea desfășurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri; trecerea învățământului în online, cu excepția creșelor și a after-school-urilor. Toate aceste măsuri se vor aplica în perioada 9 noiembrie – 8 decembrie 2020.

UPDATE, ora 18.25

În urmă cu câteva minute, a venit cu precizări pe acest subiect și primarul Ioan Popa. „Reșița nu pune zăvorul pe piețele din oraș! Asta pentru că am găsit soluții pentru protecția reșițenilor care doresc să își facă aprovizionarea cu produse românești în deplină siguranță. Nu mai vorbim despre producătorul autohton, care ar rămâne cu marfa nevândută, fără un spațiu de desfacere. De aceea, noi luăm temperatura la intrarea în piețe, limităm accesul cumpărătorilor, ne asigurăm că se poartă mască de protecție și mănuși, punem dezinfectanți la dispoziția tuturor. Mai mult, voi propune accesul la spațiile de vânzare doar pentru cei care vând produse românești, pentru a putea respecta distanțarea fizică. Piețele noastre sunt semideschise și respectă aceleași reguli stricte ca orice hipermarket, așa că nu văd niciun motiv pentru care nu s-ar putea aplica acest model de bună practică la nivel național”, scrie primarul Popa pe pagina sa de Facebook.

Pe de altă parte, mai mulți primari de municipii din România, printre care și Ioan Popa, au vorbit cu premierul Ludovic Orban și i-au cerut să nu dispună închiderea piețelor. Potrivit primului-ministru, hotărârea de guvern va fi modificată la capitolul piețe.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available