PMP anunță că în iunie l-ar putea susține pe Ioan Popa pentru funcția de primar al Reșiței!

Primarul Ioan Popa s-ar putea alege cu un aliat surpriză la alegerile locale din acest an, după ce PMP a anunțat ieri că este decis să se alieze, punctual, doar cu PNL și USR pentru un candidat comun la funcția de primar, dacă nu se va reuși introducerea a două tururi de scrutin pentru alegerea primarilor.

Anunțul a fost făcut chiar de către Eugen Tomac, liderul PMP, într-o conferință de presă susținută ieri la Reșița, după ce a fost întrebat despre relațiile nu foarte amicale dintre președintele PMP Caraș-Severin, Ionuț Popovici, și liderul județean al PNL, ministrul Ion Marcel Vela. Tomac a spus că, acolo unde candidatul PMP nu are șanse clare să fie ales primar, preferă o alianță cu PNL și USR.

De altfel, PMP se pregătește deja să anunțe candidații la locale, săptămâna viitoare având loc o analiză la nivel central, după care liderii locali vor ieși și vor anunța candidații PMP. „Numele vor fi anunțate după ce vor fi validate, cel puțin candidații pentru primăriile reședință de județ vor fi validate de conducerea națională. Ne interesează nu doar să venim cu un candidat, ci să avem oameni capabili să comunice bine, să convingă și să facă față dezbaterilor cu ceilalți competitori, în cazul în care nu vor exista alianțe. Unde președinții nu vor fi în stare să găsească asemenea candidați înseamnă că avem o problemă în organizație și vom lua măsuri”, a spus Eugen Tomac.

Popovici: Silvicultori constrânși de Tabugan să semneze adeziuni la ALDE!

Întrebat despre situația din deconcentrate, PMP sprijinind actuala guvernare, Ionuț Popovici spune că pemepiștii nu sunt „fripturiști” precum Tabugan, iar Eugen Tomac a întrebat retoric dacă Tabugan mai este în politică, acesta anunțând că nu mai vrea să facă politică după ce a părăsit PMP.

Mai mult, Ionuț Popovici a lansat niște atacuri extrem de dure spre Ion Tabugan, în prezent deputat ALDE, pe care-l acuză efectiv de practici penale. „Ion Tabugan: 3 mandate… 4 partide! Nu putem să îl încadrăm decât la traseist sau la fripturism politic. Domnul Tabugan are o întâlnire cu aleșii locali ALDE și UNPR, alături de directorul Direcției Silvice. Menționez că aleșii UNPR sunt în mare parte silvicultori pe care, într-un fel, îi constrânge să semneze adeziuni la ALDE, lucru care se poate verifica. Și vă spun că o bună parte din ei au semnat adeziuni la ALDE. Mi se pare demult depășită linia legalității. Așa înțeleg unii, din păcate parlamentari, să facă o politică despre care ei cred că le va merge în continuare. Dar eu cred că aici se va opri trenul acesta”, a răbufnit Ionuț Popovici.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite