PNL Caraș-Severin a decis cum vor vota cei 113 delegați ai organizației la Congresul din 25 septembrie

 

Reunit pentru a doua oară în mai puțin de 24 de ore, Comitetul Director Județean al PNL Caraș-Severin a aprobat ieri, la Băile Herculane, (și) moțiunea „România liberală” cu care premierul Florin Cîțu candidează pentru funcția de președinte al PNL. Totodată, a fost stabilit mandatul pe care delegații din Caraș-Severin îl vor avea la Congresul din 25 septembrie.

 

După ce joi, 16 septembrie, a aprobat cu unanimitate de voturi moțiunea „Forța dreptei” cu care Ludovic Orban încearcă să obțină un nou mandat la șefia PNL, Comitetul Director Judeţean al PNL Caraș-Severin s-a întrunit din nou ieri, în stațiunea Băile Herculane, pentru prezentarea moțiunii celuilalt candidat, Florin Cîțu. Spre deosebire de Ludovic Orban, care a venit în fața liberalilor cărășeni pentru a-și susține moțiunea, Florin Cîțu a lipsit de la întâlnirea cu aceștia. Din motive obiective, după cum a explicat președintele PNL Caraș-Severin, senatorul Marcel Vela, în fața membrilor Comitetului Director Judeţean: „Am vorbit cu Florin, cu domnul premier Florin Cîțu. Nu este prezent astăzi la noi din cauze obiective – participă la congresul UDMR – și nu aș dori să se speculeze în alt mod lipsa domniei sale de astăzi”.

 

Moțiunea „România liberală” a premierului Florin Cîțu a fost susținută de prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan și senatoarea Alina Gorghiu și, la final, a fost aprobată cu 93 de voturi pentru, niciun vot împotrivă și cinci abțineri.

 

„Filiala PNL Caraș-Severin a votat ambele moțiuni. Și Florin Cîțu, și Ludovic Orban, doi liberali autentici, au venit cu idei, cu propuneri în aceste platforme politice pentru a continua activitatea într-un mod cât mai bun astfel încât în 2024 PNL să fie, evident, câștigător. Așadar, nu cred că se putea vota împotriva vreuneia dintre moțiuni pentru că ambele au pornit din dorința sinceră a fiecărui candidat de a face bine pentru România și pentru PNL. Consider că votul a fost logic și ambele moțiuni sunt bune pentru PNL și pentru țară”, a declarat Marcel Vela.

 

La rândul său, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan le-a mulțumit liberalilor cărășeni pentru votul dat moțiunii propuse de Florin Cîțu: „M-a bucurat să văd atmosfera și dialogul de aici și faptul că moțiunea «România liberală» a avut doar cinci abțineri și niciun vot împotrivă și 93 de voturi pentru. Este extrem de onorant pentru noi.(…) Eu cred că viitorul este cel pe care noi îl susținem: Florin Cîțu – președinte PNL, Florin Cîțu – premier și echipa din jurul lui”.

 

În cadrul aceleiași ședințe, Comitetul Director Judeţean a aprobat în unanimitate propunerea formulată de președintele organizației, Marcel Vela, aceea ca la Congresul de pe 25 septembrie cei 113 delegați ai PNL Caraș-Severin să nu se prezinte cu un mandat imperativ, pro Florin Cîțu sau pro Ludovic Orban: „Propunerea mea a fost ca fiecare delegat să voteze conform conștiinței, așa cum consideră fiecare că este bine pentru PNL și pentru România. Așadar, un mandat liber, așa cum consideră fiecare. Un mandat care, de altfel, este compatibil cu ceea ce prevede articolul 71 din regulamentul PNL. Regulamentul interzice ca mandatul să fie imperativ, conducerea filialei să impună delegatului să voteze o variantă sau alta. În consecință, fiecare votează cum consideră, cum simte și chiar în funcție de percepția pe care o are în ziua congresului pentru că din experiența mea lungă de partid am văzut că inclusiv în ziua congresului sunt oameni care poate sunt indeciși și care pot să să voteze într-un mod sau în altul în funcție de susțineri, de discursuri. Am încredere că vom alege ceea ce este bine pentru România”.

 

Sursa foto: gov.ro

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite