Un tată și fiul său sunt primele persoane care traversează Canalul Mânecii pe hoverboard-uri

Rob Wylie, în vârstă de 51 de ani, și fiul său Morgan, în vârstă de 19 ani, au devenit primii oameni care au trecut vreodată Canalul Mânecii fără oprire pe o placă Efoil și au reușit să facă acest lucru uimitor în mai puțin de două ore.

Rob Wylie, în vârstă de 51 de ani, și fiul său, Morgan, în vârstă de 19 ani, dețin acum recordul mondial după ce au parcurs 23 de mile într-o oră și 44 de minute. Cei doi sunt primul duet tată și fiu dar și primii oameni care au traversat Canalul Mânecii fără oprire, pe o placă Efoil asemănătoare unui hoverboard.

Au finalizat realizarea uimitoare pe Fliteboards, plăci tip hoverboard de hidrofil cu energie electrică care pot călători până la viteze de 20 mph și se pot ridica la 1 metru deasupra apei.

Tatăl și fiul au obținut o premieră mondială după ce au finalizat traversarea de 23 de mile într-o oră și 44 de minute pe plăci electrice de hidrofol. Realizate în formă de placă de surf, „efoils” sunt plăci electrice care utilizează o baterie litiu-ion și sunt echipate cu catarg, aripă și elice pe partea inferioară. Placa este controlată de un joystick bluetooth și se ridică din apă pe măsură ce câștigă viteză, dând senzația de zbor

Perechea a reușit să facă călătoria cu o singură încărcare a bateriei, deși lui Rob i-a rămas doar 4% baterie când cei doi au ajuns la linia de sosire la Folkestone, Kent.

A fost nevoie de câteva săptămâni de pregătire și antrenament înainte de prima tentativă

Vorbind cu reporteri de la publicația Metro, Rob a spus: „De când am încercat prima oară călăria pe un Fliteboard, m-am îndrăgostit, deoarece știam că aceasta va fi următoarea generație de sporturi nautice.

Am fost atât de impresionat încât am investit și în companie pentru a mă alătura poveștii Fliteboard și a sprijini creșterea gradului de conștientizare a produsului și a eFoiling-ului în ansamblu.

Rob și Morgan au plecat de la Cap Griz Nez în Franța și au avut câteva căderi nefericite de pe hoverboard, din cauza faptului că acestea s-au „împiedicat” de masele de alge marine și frunziș subacvatic. De asemenea, tatăl și fiul au fost nevoiți să se deplaseze pe lângă și să evite lăzi de pescuit abandonate și faimoasa navă container Evergreen.

Perechea a reușit să facă călătoria cu o singură încărcare a bateriei

Cei doi fost susținuți de două bărci cu echipaj profesionist de la OTS Watersports, prima școală autorizată de Fliteschool din Marea Britanie.

Tehnologia utilizată pentru alimentarea unui Fliteboard-ului este destul de nouă și a fost lansată publicului abia acum doi ani.

Trecerea canalului nu numai că a stabilit un nou record mondial, ci demonstrează și cât de avansată este tehnologia Fliteboard, datorită faptului că am reușit să traversăm cu o singură încărcare a bateriei”, a spus Rob.

Acesta a adăugat că „în urmă cu 112 ani, cineva a zburat pentru prima oară peste Canal într-un avion. Acum, 112 ani mai târziu, am zburat pe o placă de surf autopropulsată alimentată cu energie electrică.

Înainte de tentativă, Rob a contactat Guinness World Records, care a confirmat că vor crea un nou record dacă aceștia urmau să finalizeze călătoria.

Amândoi ne-am prăbușit de vreo patru sau cinci ori din cauza algelor și a condițiilor agitate„, a spus Rob. „De fiecare dată când m-am prăbușit, am crezut că asta a fost, am eșuat, deoarece acest tip de hoverboard necesită multă baterie pentru a începe să funcționeze din nou.

Trebuie să înoți 10-15ft înapoi la bord, apoi să înarmezi motorul și să-l readuci pe folie.

Am rămas doar cu 4% baterie când am ajuns la final. A trebuit să mergem cât mai încet posibil pentru a păstra bateria.

De-a lungul timpului, mai mulți curajoși au încercat să-și facă drum peste Canalul Mânecii. Dar nici unii dintre ei nu au reușit să o facă niciodată pe un hoverboard electric – până acum.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite