Polițiști cu dizabilități. Unii, cu dizabilități în a respecta legea. Alții, cu dizabilități în a-și sancționa colegii așa cum merită?!

Un polițist care a sfidat legea, parcând neregulamentar în Reșița pe un loc destinat exclusiv persoanelor cu dizabilități, a fost sancționat de opinia publică după apariția dovezii (foto) pe Facebook. Cei de la Poliția Rutieră au reacționat imediat, dar reprezentanții IPJ nu spun și care a fost unitatea de măsură folosită în „aprecierea” gravității faptei în cazul colegului lor.

 

Pe site-ul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, la secțiunea „Știri”, a apărut astăzi, 2 aprilie, o „Precizare”:

 

„Cu privire la postarea efectuată pe o rețea de socializare, în care se observă o autospecială de poliție staționată pe un loc de parcare rezervat persoanelor cu dizabilități, în zona Poliției Municipiului Reșița, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin este abilitat să facă următoarele precizări:

Persoana responsabilă a fost identificată și sancționată contravențional, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin nu tolerează astfel de abateri de la lege, fiind dispuse, cu celeritate, măsuri în consecință, indiferent de calitatea persoanelor responsabile”, informează reprezentanții IPJ Caraș-Severin. Care au uitat să menționeze și ce sancțiune i-au aplicat polițistului contravenient.

 

Un civil aflat la prima abatere este sancționat de Poliție, în cele mai multe cazuri, cu avertisment sau cu amenda minimă prevăzută de lege. Unitate de măsură total nepotrivită, însă, în cazul în care tocmai un polițist încalcă legea, chiar la volanul unei mașini de poliție.

 

Sursă foto: caon.ro

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available