Primăria Reșița construiește o grădiniță cât trei și modernizează încă un liceu. Imagini spectaculoase din timpul derulării unor investiții de 25 de milioane de lei [FOTO]

Imaginea dezolantă a șantierului părăsit de pe Strada Sportului din Reșița, acolo unde, în urmă cu aproape 15 ani, a început construirea unei grădinițe, va deveni, în scurt timp, amintire. Atât lucrările la acest obiectiv, care va fi cea mai mare unitate de învățământ preșcolar din oraș, cât și cele de la Colegiul Tehnic, aflat în vecinătate, sunt în plină desfășurare. Iar edilul Ioan Popa anunță că lucrările de reabilitare și modernizare a zonei nu se vor opri aici.  

După mai bine de zece ani în care au fost abandonate, lucrările la noua grădiniță de pe Strada Sportului din Reșița au fost reluate în 2019 și, acum, se apropie de final. Potrivit primarul Ioan Popa, noua unitate de învățământ preșcolar ar putea fi deschisă chiar în această toamnă, însă municipalitatea ia în calcul amânarea cu un an pentru a putea achiziționa echipamentele necesare funcționării printr-un proiect finanțat din fonduri europene. „Suntem încă în dubii dacă îi dăm drumul în septembrie, ceea ce ar presupune să luăm toate echipamentele pentru creșă și grădiniță din fonduri de la bugetul local, sau să amânăm cu un an, pentru că pe noul ciclu financiar european putem să facem dotări la unități de învățământ complet din fonduri europene. Poate vom amâna deschiderea, pentru că nu sunt cheltuieli de neglijat. Vorbim de patru-cinci dormitoare, bucătării cu echipamente de ultimă generație, săli de clasă. Mai avem două părculețe în zona exterioară. Toate vor trebui echipate și estimarea noastră se duce aproape la un milion de euro”, a explicat primarul Ioan Popa într-o conferință de presă susținută la finalul ultimei ședințe de Consiliu Local.

Edilul șef s-a declarat mulțumit de ritmul accelerat în care se lucrează atât la grădiniță, despre care a spus că „este o clădire uimitoare, extrem de mare, care, practic, va înghiți trei unități: PP7, cu care eram în chirie la UCMR, pe cea de vizavi de Hotelul Bistra și grădinița din apropierea Blocului 800. Toate aceste trei locații vor fi concentrate aici și astfel vom optimiza costurile de administrare, de bucătărie, de personal”, cât și la Colegiul Tehnic din vecinătate. La această unitate de învățământ este în derulare un proiect de reabilitare și eficentizare energetică finanțat din fonduri europene.

„25 de milioane lei este valoarea totală a celor două proiecte ce încep să prindă contur în zonă. Atât construcția celei mai mari unități de învățământ preșcolar din oraș, cât și modernizarea Colegiului Tehnic, un liceu de mare tradiție pentru învățământul tehnic reșițean, sunt în plină desfășurare. După finalizarea celor două investiții, o să intervenim pentru reamenajarea întregii zone. Avem în plan reabilitarea scărilor ce urcă spre Ateneu, a Teatrului de Vară și construcția unui loc de joacă modern”, a anunțat, astăzi, primarul Ioan Popa într-o postare pe pagina sa de socializare.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available