Polițiștii amenință la prefectură: „Nu vom mai da amenzi!”. Primul protest împotriva premierului Cîțu [FOTO]

Polițiștii de frontieră de la Oravița au bătut astăzi drumul până la Reșița pentru a protesta în fața Prefecturii județului Caraș-Severin în urma deciziei Guvernului de a îngheța salariile în sistemul bugetar.

Este vorba de polițiști și pensionari din sistemul de siguranță națională afiliați Sindicatului Europol. Aceștia au transmis și un memoriu prefectului Cristian Gâfu, în care i-au cerut premierului să țină cont de faptul că există, în Poliție, Jandarmerie și Poliția de Frontieră, foarte multe cadre încadrate recent, cu venituri mici și pe care o înghețare a salariilor în 2021 i-ar afecta extrem de mult.

„Hoții, hoții! Jos Guvernul! Vrem salarii!”, s-a auzit azi în Centrul Civic din Reșița, pe platoul din fața Instituției Prefectului, peste 40 de polițiști de frontieră de la Oravița și din zona Oravița venind până la Reșița pentru a cere ca Guvernul să nu anuleze măririle de salarii pentru polițiști, având în vedere că aceștia sunt în prima linie în lupta cu coronavirusul, dar primesc plăți suplimentare, ca personalul sanitar sau cei din asistența socială.

Aceștia i-au transmis prefectului Cristian Gâfu că, dacă solicitările lor nu vor fi rezolvate, polițiștii și polițiștii de frontieră nu vor mai aplica de la 1 ianuarie 2021 nicio amendă pentru contravențiile constatate, ci doar avertismente, ceea ce va afecta încasările la buget.

Potrivit Rodicăi Tîrnovan, liderul sindicatului Europol Caraș-Severin, protestele vor continua și în 2021 dacă guvernanții nu le rezolvă cererile și revendicările.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite