Suntem prezenți și pe

Actualitate

Polițiștii amenință la prefectură: „Nu vom mai da amenzi!”. Primul protest împotriva premierului Cîțu [FOTO]

Publicat cu

în

Polițiștii de frontieră de la Oravița au bătut astăzi drumul până la Reșița pentru a protesta în fața Prefecturii județului Caraș-Severin în urma deciziei Guvernului de a îngheța salariile în sistemul bugetar.

Este vorba de polițiști și pensionari din sistemul de siguranță națională afiliați Sindicatului Europol. Aceștia au transmis și un memoriu prefectului Cristian Gâfu, în care i-au cerut premierului să țină cont de faptul că există, în Poliție, Jandarmerie și Poliția de Frontieră, foarte multe cadre încadrate recent, cu venituri mici și pe care o înghețare a salariilor în 2021 i-ar afecta extrem de mult.

„Hoții, hoții! Jos Guvernul! Vrem salarii!”, s-a auzit azi în Centrul Civic din Reșița, pe platoul din fața Instituției Prefectului, peste 40 de polițiști de frontieră de la Oravița și din zona Oravița venind până la Reșița pentru a cere ca Guvernul să nu anuleze măririle de salarii pentru polițiști, având în vedere că aceștia sunt în prima linie în lupta cu coronavirusul, dar primesc plăți suplimentare, ca personalul sanitar sau cei din asistența socială.

Aceștia i-au transmis prefectului Cristian Gâfu că, dacă solicitările lor nu vor fi rezolvate, polițiștii și polițiștii de frontieră nu vor mai aplica de la 1 ianuarie 2021 nicio amendă pentru contravențiile constatate, ci doar avertismente, ceea ce va afecta încasările la buget.

Potrivit Rodicăi Tîrnovan, liderul sindicatului Europol Caraș-Severin, protestele vor continua și în 2021 dacă guvernanții nu le rezolvă cererile și revendicările.

 

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Social2 ore în urmă

Au donat sânge, au salvat vieți și au ajutat familii aflate în dificultate [FOTO]

Actualitate3 ore în urmă

17 incendieri de vegetație, 50 de hectare pârjolite în Caraș-Severin. „Zero vinovați, zero măsuri, zero amenzi” [VIDEO]

Administrație17 ore în urmă

Stația de oxigen de la Staționarul 3 al SJUR va fi repusă în funcțiune. Consiliul Județean a alocat sumele necesare

Sănătate21 de ore în urmă

12 posturi de medici scoase la concurs în Reșița. S-au înscris doar 7 candidați, dintre care 5 medici rezidenți. Nu se găsesc soluții pentru Terapia Intensivă!

Actualitate23 de ore în urmă

UPDATE. Se întrerupe furnizarea apei potabile în zona Pecinișca din Băile Herculane. Și în cartierul Poiana Golului dn Reșița

Actualitateo zi în urmă

UPDATE. Un nou focar de COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Numărul focarelor s-a dublat, în ultima lună, în Caraș-Severin

Actualitate2 zile în urmă

Un primar urechist: „Știam că se întâmplă ceva necurat acolo”. Aquacaraș și Poliția Locală Caransebeș îi demonstrează lui Felix Borcean că bate câmpii [FOTO]

Utile2 zile în urmă

O nouă ofertă publică pentru vânzarea de titluri de stat. Nazare: „Este o modalitate de economisire dedicată persoanelor fizice, în condiții avantajoase”

Actualitate2 zile în urmă

Filtre rutiere pe drumurile publice din Caraș-Severin. Zeci de șoferițe au fost trase pe dreapta de polițiști

Actualitate2 zile în urmă

„Cititul dăunează grav ignoranței!”. Elevii unei școli din Reșița au vestit venirea primăverii într-un mod inedit

Cele mai citite