Polițiștii cărășeni continuă educația în rândul elevilor din județ

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au continuat săptămâna aceasta activitățile informativ-preventive desfășurate în unitățile de învățământ și,  împreună cu colegi de la Serviciul Rutier și Poliția Municipiului Caransebeș, s-au aflat în mijlocul elevilor de la Colegiul Național „Traian Doda” – Corpul B și Școala Gimnazială Maciova.

 

În cadrul activităților a fost folosit laboratorul mobil de educație rutieră, iar celor aproximativ 70 de elevi participanți le-au fost prezentate și aparatele de măsurare a vitezei autovehiculelor și de stabilire a alcoolemiei participanților la trafic. Obiectivul principal al acțiunilor a constat în educarea copiilor și tinerilor spre a avea un comportament responsabil, bine informat și prudent, fie că se deplasează pe drumurile publice în calitate de pieton, pasager sau biciclist.

 

Elevii prezenţi au fost informaţi cu privire la regulile de circulație care trebuie respectate atunci când se deplaseaza cu bicicleta sau trotineta electrică: să nu circule cu bicicleta/trotineta electrică pe drumurile publice dacă nu au împlinit vârsta de 14 ani, să se asigure și semnalizeze înainte de a schimba direcția de mers, să traverseze pe trecerile de pietoni pe lângă bicicletă/trotinetă electrică, să nu se lase distrași de telefonul mobil atunci când circulă cu bicicleta/trotineta electrică etc.

 

Temele abordate au vizat siguranța rutieră, dar și siguranța la școală, în mediul online, prevenirea victimizării și a situațiilor de bullying, prevenirea traficului și consumului de droguri. Celor mici li s-a reamintit cât de important este să fie toleranţi, să-i trateze pe cei din jur cu respect, să aibă o atitudine non-violentă în cazul apariţiei unor conflicte şi să nu ia parte la fapte care contravin legii”, transmit oficialii IPJ CS.

 

Activitățile preventive continuă în toate unitățile școlare din școlare, siguranța copiilor și tinerilor reprezentând una dintre prioritățile polițiștilor cărășeni.

 

CITEȘTE ȘI: Poliția vrea să avem elevi pregătiți pentru provocările vieții

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite