Pompierii cărășeni, cu ochii-n patru și de 1 Mai

 

Și în acest weekend, în jur de 100 de pompieri militari din structurile operative ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „SEMENIC” al județului Caraș-Severin sunt pregătiți să intervină în orice moment în sprijinul cetățenilor.

 

Pornind de la obiectivul fundamental al activităților desfășurate de către inspectoratele pentru situații de urgență, și în această perioadă se urmărește eficientizarea acțiunilor de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență în vederea menținerii sub control a riscurilor și asigurarea stării de normalitate.

 

Astfel, au fost demarate activități de control pe linia prevenirii situațiilor de urgență în zonele cu afluență mai mare de turiști, respectiv la unitățile de primire – cazare. Săptămâna aceasta, au fost efectuate 8 controale de specialitate, în urma cărora au fost aplicate un număr de 17 avertismente și 4 amenzi.

 

Având în vedere faptul că, tradițional, începând cu data de 1 mai, se aprind focurile la grătare și încep ieșirile la iarbă verde, cetățenii sunt sfătuiți să nu aprindă focul în locuri cu pericol de incendiu.

 

De asemenea, pompierii cărășeni recomandă  iubitorilor de drumeții să nu se aventureze pe trasee nemarcate și să își ia măsuri de echipare adecvată pentru astfel de activități desfășurate în aer liber.

 

Vă dorim să sărbătoriți alături de cei dragi fără să înregistrați evenimente neplăcute. Nu uitați, în caz de urgență, sunați la 112 pentru a primi sprijinul imediat al salvatorilor”, este mesajul transmis de ISU Semenic.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite