Premierul Cîțu l-a numit pe Daniel Surdu secretar de stat în locul lui Andrei Ungur. Care va deveni administrator public al județului Caraș-Severin

 

Anunțată de liderii PNL Caraș-Severin încă din iunie, mutarea a fost făcută de premierul Florin Cîțu acum, în septembrie, luna în care liberalii își vor alege noua conducere a partidului. Daniel Surdu a fost numit ieri secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în locul lui Andrei Ungur.

 

Deciziile de eliberare din funcție a lui Andrei Ungur și de numire în aceeași funcție a lui Daniel Surdu au fost semnate ieri, 2 septembrie, de prim-ministrul Florin Cîțu, iar aseară au și fost publicate în Monitorul Oficial. Evenimentul mult așteptat la nivelul conducerii filialei județene a PNL a fost anunțat prompt printr-un comunicat al liberalilor cărășeni: „În această seară (aseară, n.r.) au fost publicate in Monitorul Oficial al Românei nr. 841 – Deciziile 416 și 417 ale Prim-Ministrului României cu privire la eliberarea din funcția de Secretar de Stat la Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației a domnului Andrei Vasile Ungur, respectiv numirea pe aceeași funcție a domnului Daniel George Surdu. Filiala PNL Caraș-Severin mulțumește domnului Secretar de Stat Andrei Ungur pentru activitatea desfășurată in ultimii doi ani la MDLPA, cât și pentru sprijinul acordat dezvoltării județului Caraș-Severin. Totodată, îi urăm mult succes domnului Secretar de Stat Daniel Surdu în noua sa calitate de membru al Guvernului României.”

 

Săptămâna viitoare ar urma să aibă loc numirea lui Andrei Ungur în funcția de administrator public al județului, post rămas vacant după demisia lui Tinu Vidaicu. „La solicitarea conducerii Consiliului Județean și a Președintelui Romeo Dunca, domnul Andrei Ungur a acceptat să revină în Banatul de Munte și să îndeplinească începând de săptămâna viitoare funcția de Administrator Public al județului Caraș-Severin.”, se arată în încheierea comunicatului transmis de reprezentanții conducerii PNL Caraș-Severin.

 

La scurt timp după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei de eliberare din funcție, Andrei Ungur a postat pe Facebook următorul mesaj: „Iată că a venit momentul când va trebui să joc ACASĂ după mai bine de un an petrecut în deplasare. Am avut un mandat sub conducerea a trei premieri, domnul Ludovic Orban, domnul Nicolae Ciucă și domnul Florin Câțu, și doi miniștri ai dezvoltării domnul Ion Ștefan și domnul Cseke Attila, cărora le mulțumesc pentru încrederea acordată. Mulțumirile mele sincere se îndreaptă și către o echipa extraordinară pe care am reușit sa o creez la cabinet și care mi-a fost de un real folos în tot ceea ce am realizat la minister. Mulțumesc PNL Caraș-Severin pentru încredere. Mulțumesc domnule președinte Marcel Vela. Succes Dani Surdu”.

 

Fost city manager al municipiului Caransebeș, apoi subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării în guvernarea Orban, Andrei Ungur a devenit secretar de stat în urmă cu șase luni. Tot atunci era numit pe o funcție cu rang de secretar de stat încă un cărășean – Claudiu Dolot, actualul președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available