Premiul pentru Pace pe 2022, acordat de UNESCO pentru… moștenirea pe care o lasă Angela Merkel

 

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO) a decis astăzi să acorde Premiul pentru Pace pe 2022 fostului cancelar german.

 

Angela Merkel, care a părăsit viaţa politică anul trecut, la capătul a patru mandate de cancelar federal al Germaniei, este aleasa UNESCO pentru „eforturile sale de a primi refugiaţi”, transmite DPA, citată de Agerpres. „Toţi membrii juriului au fost mişcaţi de decizia sa curajoasă din 2015 de a primi peste 1,2 milioane de refugiaţi, în special din Siria, Irak, Afganistan şi Eritreea. Aceasta este moştenirea pe care ea o lasă”, a declarat preşedintele juriului, Denis Mukwege, laureat al Nobelului pentru Pace în 2018. Și directorul general al UNESCO, Audrey Azoulay, a lăudat-o pe Angela Merkel, afirmând că decizia acordării premiului aminteşte că „modul în care îi tratăm pe migranţi şi refugiaţi este o problemă esenţială”.

 

Distincţia, care oficial se numeşte Premiul pentru Pace Félix Houphouët-Boigny-UNESCO, este denumită astfel după fostul preşedinte al Cote d’Ivoire. Premiul este acordat anual începând din 1989 unor persoane, organizaţii sau instituţii care au făcut un efort special pentru a promova, a studia sau a securiza pacea.

 

Sursă foto: gandul.ro

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite