UPDATE. Procesul magistraților „Stuparu vs. Ciasc”, trimis la a patra instanță în 20 de zile!

 

Nici după 20 de zile de când fostul magistrat Gabriela Stuparu a cerut instanței să emită un ordin de protecție împotriva partenerului său de viață, judecătorul Rustin Ciasc, nu s-a ajuns la o soluție definitivă în acest caz. Pentru că așa înțeleg unii magistrați să soluționeze în regim de urgență astfel de cauze, în care este invocată violența domestică!

 

După ce a trecut pe la Judecătoria Reșița, Tribunalul Caraș-Severin și Curtea de Apel Timișoara, cererea Gabrielei Stuparu de emitere a ordinului de protecție a fost trimisă, ieri, spre soluționare la Tribunalul Arad.

 

Ajunsă pe rolul Curții de Apel Timișoara în 19 august, consecință a faptului că judecătorii Secției I Civilă de la Tribunalul Caraș-Severin s-au recuzat rând pe rând, cauza a primit ca termen de judecată data de 23 august. Soluția pe scurt, pronunțată ieri de completul Secției I Civilă a Curții de Apel: „Trimite Tribunalului Arad cauza ce formează obiectul dosarului nr. 4053/290/2022 al Tribunalului Caraş-Severin în vederea soluţionării apelului formulat de către apelanta Stuparu Mariana-Gabriela împotriva sentinţei civile nr. 2056/05.08.2022 pronunţată în dosarul nr. 4053/290/2022 al Judecătoriei Reşiţa, în contradictoriu cu intimatul Ciasc Rustin Petru. Fără cale de atac. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 23 august 2022.”

 

CITEȘTE ȘI: Speță imposibil de soluționat la Tribunalul Caraș-Severin! Ordin de restricție cerut de fostul magistrat Gabriela Stuparu împotriva judecătorului Rustin Ciasc!

 

În cererea de emitere a ordinului de protecție, publicată de luju.ro, Gabriela Stuparu susține că, în data de 2 august 2022, în jurul orelor 21.00-21.30, ar fi fost agresată într-unul din dormitoarele apartamentului său de către pârâtul Ciasc Rustin Petru. Prezentând și un certificat medico-legal cu leziunile suferite, Stuparu și-a argumentat solicitarea de emitere a ordinului de protecție menționând că se teme pentru viața ei și integritatea-i fizică și psihică, „agresiunile psiho-sufletești fiind, în ultima vreme, o constantă în relația noastră”. Ordinul de protecție solicitat de fostul magistrat, în prezent avocat și consilier județean PSD, ar consta în impunerea obligației lui Ciasc „să respecte o distanță minimă de 50 m față de mine și de domiciliul meu”, precum și a „interzicerii acestuia de a mă contacta prin orice mod”. Gabriela Stuparu mai precizează că va formula și plângere penală pentru săvârșirea infracțiunii prevăzută și pedepsită de art. 193 din Codul penal – lovire sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice. De partea cealaltă, Rustin Ciasc a declarat că nu comentează un dosar aflat în curs de judecată.

Reamintim, Judecătoria Reșița a respins în data de 5 august cererea Gabrielei Stuparu, aceasta a făcut apel în termenul legal de trei zile, iar de atunci dosarul e plimbat de la o instanță la alta.

 

UPDATE – 10 octombrie, ora 13.20

 

Tribunalul Arad a decis definitiv respingerea cererii Gabrielei Stuparu și a dispus obligarea fostei judecatoare la plata a 236 de lei către fostul sau partener de viață, judecatorul Rustin Petru Ciasc, cu titlu de cheltuieli de judecată. Conform minutei pronunțate de Tribunalul Arad, instanța „Respinge apelul declarat de apelanta-reclamanta Stuparu Mariana Gabriela, in contradictoriu cu intimat-parat Ciasc Rustin Petru, impotriva sentintei civile nr. 2056 din 05.08.2022 pronuntata de Judecatoria Resita in dosar nr. 4053/290/2022. Dispune virarea sumei de 500 lei din fondurile Ministerului Justitiei in contul Baroului Arad, cu titlu de onorariu avocat din oficiu pentru avocat Kaiser Popa Sebastian. Obliga apelanta la plata catre inimat a sumei de 235,9 lei cheltuieli de judecata”.

 

În urma soluției definitive a Tribunalului Arad, Gabriela Stuparu a declarat pentru Lumea Justiției că se teme în continuare pentru siguranța sa, cu atât mai mult cu cât „va începe cercetarea disciplinara și penală” a fostului său partener de viață pe care l-a acuzat că a agresat-o fizic. Fosta judecătoare a spus că va apela „la protecția și Justiția divină”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available