Președintele CSM Reșița a izbucnit după decizia FRH de reluare a campionatului! „Îmi dă cineva în scris că nu se va îmbolnăvi nimeni?”

Cristi Bobar, președintele Clubului Sportiv Municipal Reșița, este de părere că cei ce au decis reluarea campionatului de handbal la sfârșitul lunii mai, în data de 31, s-au precipitat. Nimeni, din nicio federație, nu are voie să pună în pericol sănătatea sportivilor!

Schimbarea regulamentului de desfășurare a campionatelor naționale de handbal, hotărâtă prin votul de miercuri, 22 aprilie, din Consiliul de Administrație al FRH, este contestată de mulți dintre conducătorii de cluburi cu echipe în prima ligă, masculină sau feminină.

CITEȘTE ȘI: FĂRĂ PRECEDENT. CSM Reșița, retrogradată pe bază de voturi, la comanda președintelui federației?!

Președintelui CSM Reșița, Cristi Bobar, nu i se pare deloc normală disputarea meciurilor din Liga Zimbrilor acum, pe perioada pandemiei. Și nu crede că un grup de oameni, din conducerea oricărei federații sportive, poate lua decizii care să contravină normativelor stabilite la nivel guvernamental.

„În momentul de față, indiferent despre ce sport vorbim, handbal, fotbal, lupte, volei etc., noi suntem prea mici. Sunt hotărâri ale Guvernului, ordonanțe date de președinte, de prim-ministru, de ministrul de Interne, de ministrul Sănătății, astfel încât noi suntem prea mici ca să vorbim despre lucruri așa mari. E vorba de sănătatea oamenilor, deci, din punctul meu de vedere, oricărei federații din țară îi este foarte greu să dea o aprobare privind disputarea unei competiții sportive, a unui meci. Putem îmbolnăvi orice jucător, un maseur, orice membru din cadrul clubului. OK, să zicem că jucăm, mâine sau poimâine, dar răspunde cineva? Răspunde federația de karate, de fotbal sau de handbal, dacă jucăm noi mâine, iar apoi vor apărea îmbolnăviri? Nu știu dacă răspunde! Îmi dă cineva în scris că nu se îmbolnăvește nimeni? Jucăm cu Buzăul, jucăm cu Constanța, jucăm cu Craiova, mă refer la toate secțiile de sport ale clubului, bine, jucăm, dar cine răspunde? Avem nevoie de ambulanță, de doctor, de maseur, pe această stare de urgență. Le avem? E ușor de dat din gură!”, consideră Cristi Bobar.

Acesta ne-a mai declarat că important este ceea ce decid autoritățile guvernamentale, nu altcineva. „Momentan, secretarul de stat Arafat a zis să stăm liniștiți, să nu creăm panică. La fel și ministrul de Interne, la fel ministrul Sănătății: să stăm liniștiți până pe 15 mai, apoi vom vedea ce va fi”, a precizat președintele grupării roș-negre.

 

Sursă foto: banatfm.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite