Primăria Reșița a demarat licitația pentru drumul de acces spre Mociur. Ioan Popa: „Vom putea muta circulația rutieră și pe partea dreaptă a Bârzavei”

 

Proiectul privind realizarea unei legături rutiere între artera principală a Reșiței şi zona de regenerare urbană Mociur – unde va fi dezvoltat proiectul imobiliar ce cuprinde mall, aqualand și zone rezidențiale și de agrement – va fi finanțat din fonduri guvernamentale prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

 

Primarul municipiului Reșița, Ioan Popa, a anunțat, cu prilejul semnării contractului de execuție a lucrărilor de modernizare a Căii Timișoarei, că au fost demarate procedurile de licitație pentru un alt obiectiv important de infrastructură rutieră: „Legătura rutieră între artera principală a Reșiței şi Parcul Industrial şi zona de regenerare urbană Mociur, în vederea extinderii transportului în comun – Faza 2”.

 

„Proiectul se referă la realizarea unei căi de acces spre Mociur de la Intim, pe lângă Liceul «Traian Vuia» – Calea Caransebeșului – intrare pe Valea Țerovei. Vor fi trei și patru benzi de circulație, cu piste de biciclete, trotuare, trei poduri rutiere, zone verzi, iluminat public, rețea de canalizare pluvială. Este vorba despre zona mall, aqualand, parc industrial”, a explicat edilul Ioan Popa. Acesta a precizat că investiția face parte din parteneriatul pe care municipalitatea l-a încheiat cu compania care dezvoltă proiectul de regenerare urbană pe fosta platformă industrială Mociur: „E un proiect mare, un proiect pe care dezvoltatorul Immochan (Ceetrus) ni l-a solicitat ca și condiție sine qua non ca să poată să demareze investiția. E obligația noastră, ne-au și donat terenul acolo ca să putem face acest lucru. Totodată, acest proiect ne va avantaja și în contextul lucrărilor de la tramvai pentru că vom putea muta circulația rutieră și pe partea dreaptă a Bârzavei”.

 

CITEȘTE ȘI: Rută alternativă pentru șoferii care vor să ajungă din Govândari în Centrul Civic al Reșiței. A fost deschis traficul rutier prin Parcul Industrial de pe Valea Țerovei

 

Proiectul tehnic al investiției a fost aprobat în ședința Consiliului Local și au fost demarate procedurile pentru scoaterea lucrărilor la licitație, finanțarea urmând să fie asigurată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. „Am comunicat inclusiv cu premierul Nicolae Ciucă și m-a asigurat că PNDL 3 – «Anghel Saligny»  e pe ultima sută și vor demara semnarea de contracte. Nu am mai stat să așteptăm asta, am câștigat un pic de timp și am demarat licitația”, a anunțat primarul Ioan Popa.

 

Potrivit raportului de specialitate întocmit de administratorul public al municipiului, Claudiu Kiss, principalii indicatori tehnici ai investiției sunt: reamenajarea intersecţiei dintre Calea Caransebeşului şi strada Căminelor, în vederea asigurării fluxurilor de circulaţie în intersecţie după lărgirea străzii Căminelor la trei benzi; realizarea unei străzi noi cu patru benzi de circulaţie, în lungime de circa 1,5 kilometri, spaţiu verde median, trotuare; realizarea unei străzi noi de legătură între strada cu patru benzi de circulaţie şi strada Ţerovei; pod peste pârâul Govandari; două poduri rutiere peste râul Ţerova; peste o sută de stâlpi metalici de iluminat public cu corpuri LED; proiectoare trecere pietoni LED; rețea canalizare pluvială. Valoarea totală a investiţiei este de 45.624.685 lei, din care 36.597.360 lei pentru construcții și montaj.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available