Primăria Reșița începe colectarea „din poartă în poartă” a deșeurilor menajere și a celor reciclabile în Câlnic, Cuptoare, Doman, Moniom, Secu și Țerova

După ce a implementat sistemul de colectare a deșeurilor municipale „din poartă în poartă” în zona urbană unde cetățenii locuiesc la casă, Primăria Municipiului Reșița extinde colectarea deșeurilor în gospodăriile din localitățile aparținătoare municipiului.

Începând cu data de 15 iulie, atât colectarea deșeurilor menajere, cât și colectarea deșeurilor reciclabile din gospodăriile situate în localitățile aparținătoare municipiului Reșița se va face din fața casei.

Programul de colectare, conform administrației reșițene, va ține cont de următorul grafic:

• colectarea deșeurilor menajere – o dată pe săptămână în ziua stabilită și adusă la cunoștință locuitorilor, astfel:
– Moniom și Țerova – miercuri (în fiecare săptămână);
– Secu și Cuptoare – marți (în fiecare săptămână);
– Câlnic și Doman – vineri (în fiecare săptămână).
• colectarea deșeurilor de PLASTIC – METAL (sacul galben) – ziua de miercuri, o dată la două săptămâni (prima zi de colectare va fi 15 iulie 2020);
• colectarea deșeurilor de CARTON-HÂRTIE (sacul albastru) – ziua de miercuri, o dată la două săptămâni (prima zi de colectare va fi 22 iulie 2020);
• colectarea deșeurilor de STICLĂ (sacul verde) – ziua de marți a ultimei săptămâni din lună (prima zi de colectare va fi 28 iulie 2020).

„Pentru reducerea volumului, a cantității deșeurilor supuse depozitării, dar și a creșterii gradului de recuperare a acestora, se colectează selectiv deșeurile reciclabile, iar în acest sens Primăria Municipiului Reșița, împreună cu operatorul de salubritate S.C. Brantner Servicii Ecologice S.R.L., a demarat acțiunea de implementare a sistemului de colectare «din poartă în poartă» atât a deșeurilor menajere, cât și a celor reciclabile în localitățile aparținătoare municipiului Reșița: Doman, Câlnic, Moniom, Țerova, Secu, Cuptoare”, este anunțul făcut de municipalitate.

În momentul colectării se va aplica sistemul de 1/1, adică la un sac colectat se va distribui alt sac pentru colectare. Autoritățile fac apel la cetățeni să respecte aceste reguli și să se conformeze măsurilor luate, altfel pot risca sancțiuni contravenționale.

„Facem apel la cetățenii municipiului Reșița să respecte prevederile Regulamentului de colectare a deșeurilor în municipiul Reșița, aprobat prin H.C.L. nr. 60 din 18.02.2020, privind aprobarea măsurilor necesare pentru buna gospodărire a Municipiului Reșița, precum și programul comunicat pentru colectarea deșeurilor prin sistemul «din poartă în poartă» de la gospodările din zona de case a municipiului Reșița. Deșeurile menajere și reciclabile vor fi depozitate corespunzător, doar în locurile special amenajate în acest sens, evitându-se împrăștierea acestora. În caz contrar vor fi aplicate sancțiuni contravenționale conform legislației în vigoare”, se mai arată în comunicatul remis presei de Primăria Municipiului Reșița.

 

Sursă foto: ecosmart-union.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite