Primăria Reșița preia de la CJ „Cornul și laptele”. Ioan Popa: „Sper să nu facem tot felul de greșeli care s-au făcut în trecut”

La propunerea primarului Ioan Popa, Programul „Cornul și laptele” trece la Reșița în subordinea municipalității, urmând ca în anul școlar 2020-2021 elevilor să le fie livrate aceste produse în școlile din oraș de către Direcția de Învățământ a Primăriei Reșița.

Decizia de a prelua acest serviciu de la Consiliul Județean Caraș-Severin a fost luată oficial în ședința ordinară din 25 iunie a Consiliului Local. Conform hotărârii forului deliberativ reșițean, achizițiile privind livrarea acestor produse la unitățile de învățământ din Reșița se vor face de către municipalitate. Odată cu trecerea acestui serviciu în responsabilitatea Primăriei, edilul-șef Ioan Popa speră ca produsele distribuite elevilor beneficiari să fie proaspete și de bună calitate.

„Am preluat de la Consiliul Județean așa-numitul Program «Cornul și laptele». Dacă până acum achizițiile se făceau la nivel județean, ni s-a permis, dacă dorim, să preluăm pentru municipiul Reșița această activitate. Știind că în trecut au fost multe discuții legate de cum s-au încredințat, cine a luat «Cornul și laptele»… Am decis cu ai mei colegi de la Direcția de Învățământ să preluăm noi activitatea pentru Reșița și sper să avem un corn proaspăt, un lapte proaspăt sau un iaurt proaspăt și să nu facem tot felul de greșeli care s-au făcut în trecut”, este argumentul primarului Reșiței, Ioan Popa.

Edilul își exprimase încă din luna martie această intenție: „Ne vom ocupa noi de licitații și sper să reușim să facem de așa manieră încât cornurile să fie făcute de cei care fac cornuri, nu de cei care fac drumuri, și așa mai departe. Sperăm să reușim să mobilizăm producătorii din Reșița sau din Banatul de munte să poată să producă aceste bunuri alimentare care ajung la copiii noștri în școli”.

Surse foto: arhivă Știri pe surse și Libertatea

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite