Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Intitulată „Promovăm portul popular”, expoziția de la Casa Căsătoriilor din Reșița propune o incursiune prin zonele etnofolclorice ale Banatului de Munte prin intermediul costumelor tradiționale confecționate de creatori locali cărora Primăria Reșița le oferă, astfel, ocazia să își prezinte munca prin care tradițiile locale sunt duse mai departe.

Zeci de costume populare lucrate în atelierele creatorilor autohtoni din diverse zone ale Banatului montan, Reșița, Verendin, Târnova, pot fi admirate în holul de la parterul Casei de Căsătorii din Centrul Civic unde Primăria Reșița, în colaborare cu Ansamblul de dansuri „Bârzava”, a amenajat o expoziție permanentă cu vânzare intitulată „Promovăm portul popular”.

„Intenția Primăriei Reșița este de a promova producătorii autohtoni, de a le oferi oportunitatea de a-și expune costumele tradiționale. Vizitatorii vor putea să se bucure de frumusețea costumelor populare și a tradițiilor locale și vor putea chiar să achiziționeze costume direct de la producători. De asemenea, tinerii căsătoriți vor avea posibilitatea să organizeze o ședință foto în acest decor pe care l-au pregătit colegii mei”, a declarat viceprimarul municipiului Reșița, Mădălina Chiosa.

Expoziția inaugurată ieri după-amiază va putea fi vizitată în zilele în care se organizează evenimente la Casa de Căsătorii sau în Centrul Civic al municipiului.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite