Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Procesul de reintroducere a zimbrilor în Munții Carpați, început în urmă cu șapte ani de către WWF România și Rewild Europe, este un adevărat succes.

Animalele aduse în Măgura Zimbrilor de la Armeniș s-au adaptat perfect condițiilor de mediu, ba chiar s-au și înmulțit. Rangerii au observat anul trecut mai mulți pui de zimbru, iar după evaluările lor în zona Munților Țarcu, în prezent circulă liberi circa 65 de exemplare.

Cei de la WWF România se pregătesc să mai aducă în zonă și alte exemplare. „Transporturile vor avea loc în lunile mai și iunie, anul acesta. Vor fi peste 20 de zimbri, așa preconizăm. Sunt turme foarte mari, care s-au acomodat deja unii cu alții în rezervațiile din Europa, ceea ce este foarte important, pentru că face procesul de reintroducere în natură mai facil. Aceștia au nevoie de monitorizare în fiecare zi, de către rangeri și de către medicul nostru, pentru a ne asigura că sunt în condiții excepționale pentru a fi eliberați în sălbăticie spre finalul acestui an”, ne-a declarat Bianca Ștefănuț, specialist comunicare WWF România.

La începutul acestui an, WWF România a demarat o campanie de sprijin pentru zimbrii de la Armeniș. În perioada de iarnă au nevoie de suplimente de hrană, însă pe tot timpul anului sunt necesare vitamine și săruri minerale pentru animale și uneori chiar și tratament.

„Acum 7 ani, am început acest proiect unic și foarte ambițios de reintroducere a zimbrilor în sălbăticia Carpaților Meridionali. Avem în prezent 65 de zimbri care cutreieră liberi și pe care îi monitorizăm. Suntem încă departe de a avea o populație viabilă, care să asigure supraviețuirea acestei specii în sălbăticie. Zimbrii noi veniți nu sunt încă integrați în turmă și consumă multă energie pentru a-și asigura hrana sau pentru a evita conflictul cu alte animale. Sprijinul tău este o investiție în sănătatea zimbrilor, în sănătatea naturii, în sănătatea proprie”, arată cei de la WWF România. Dacă doriți să sprijiniți demersurile voluntarilor o puteți face donând prin intermediul acestui link https://wwf.ro/doneaza/asigurare-zimbri/

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite