Primăria Reșița rescrie istoria unei anomalii din perioada comunistă. Reparație morală pentru blocul-turn fără lift! [VIDEO/FOTO]

Primăria Reșița anunță că, la mai bine de 40 de ani de la ridicarea în municipiu a unui bloc-turn cu o gravă eroare de construcție, a venit timpul pentru o reparație morală pentru ceea ce presa națională numea „blocul fără lift din Reșița”.

Este vorba despre primul bloc-turn de pe Str. G. A. Petculescu, blocul cu numărul 15, care, de când a fost construit, deși avea prevăzut din construcție puțul pentru lift, nu a avut niciodată un lift funcțional. Și este un bloc cu 10 etaje!

„Ridicam sacii cu cartofi sau alte cumpărături mai grele cu scripetele. Montam scripete pe balcon și ne ridicam cumpărăturile. De peste 30 de ani noi tot așa procedăm”, ne spune unul dintre locatari.

„Din ’89 am tot urcat scările! Și, deși am făcut sport, tot nu suntem slabi”, ni se confesează Liliana Micșa cu umor. „Sigur că e greu, mai avem vecini bolnavi, cardiaci… În secolul acesta, bloc-turn fără lift?! Se poate?! Ne bucurăm foarte mult că acum s-a găsit soluția fondurilor europene”, ne-a mai spus Liliana Micșa.

„În cadrul unui proiect de eficientizare energetică, este prevăzută inclusiv montarea liftului, ceea ce reprezintă, în opinia Primăriei Reșița, o reparație morală după 30 de ani de la punerea în funcțiune a clădirii. O reparație morală pentru locatarii acestui imobil”, ne-a declarat Grațian Dobre, director executiv în cadrul Primăriei Reșița.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite