Primarul Ioan Popa deschide zona Valea Țerovei-Mociur. Mai multe benzi de circulație auto și extindere a transportului în comun 

În cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local Reșița s-a mai făcut un pas important pentru realizarea legăturii rutiere între cartierul Lunca Bârzavei, parcul industrial de pe Valea Țerovei și zona de regenerare urbană Mociur. Și de acolo, mai departe, spre Centrul Civic.

La Primăria Reșița se lucrează la studiul de fezabilitate pentru investiția „Legătură rutieră între artera principală a Reșiței și parcul industrial și zona de regenerare urbană Mociur, în vederea extinderii transportului în comun”. Este un proiect complementar celui care presupune redesenarea completă a malului drept al Bârzavei în zona Mociur. „Este vorba despre o cale de acces pe malul drept al Bârzavei, pornind de la Liceul «Traian Vuia», pe patru benzi, pe lângă fostul sediu al Gărzii de Mediu de pe Strada Țerovei, pe lângă sediul Apelor Române, în sus, până în zona mall-aqualand, până la blocurile bine cunoscute din Mociur, de unde ne îngustăm la două benzi, pentru că nu mai este loc între calea ferată și partea stângă”, a explicat primarul Ioan Popa la finalul ședinței Consiliului Local din urmă cu câteva zile.

Canton CFR demolat, arteră de circulație lărgită

Pentru a putea pune în aplicare proiectul, municipalitatea a fost nevoită să achiziționeze un fost canton CFR situat la intersecția străzilor Fântânilor și G.A. Petculescu, chiar pe unde ar urma să fie amenajată încă o bandă de circulație auto. Imobilul va fi demolat, astfel încât artera de circulație să poată fi lărgită în vederea extinderii rețelei de transport public local care va deservi zona respectivă.

„Am aprobat achiziționarea cantonului CFR de pe strada Fântânilor, după barieră, pe partea stângă. Erau acolo câteva clădiri, le numesc eu parazitare, care au fost vândute de CFR unor diverse persoane. Ne-am înțeles cu oamenii și le achiziționăm noi la prețul de 8.000 de euro. În zona menționată, unde este acest canton CFR, vrem să facem o bandă de decelerare, astfel încât cei care stau la barieră să nu blocheze circulația spre Casa de Cultură. Era important să facem această achiziție și pentru a asana zona, dar și ca să ne folosim de ea din punct de vedere tehnic”, a precizat edilul Ioan Popa.

Centură rutieră spre parcul industrial, mall, aqualand. Și spre munte

În cadrul aceleiași ședințe a Consiliului Local a fost aprobată și exproprierea a 17 parcele de terenuri ce se suprapun pe locația unde urmează a fi realizate lucrările de construire a unei alte legături rutiere cu zona Valea Țerovei-Mociur. În acest caz este vorba despre o arteră în lungime de 5 kilometri cu intrare din DN 58 Reșița-Caransebeș spre zona UCC, halda de zgură, parc industrial.

Pentru ce este utilă această minicentură a Reșiței a explicat tot primarul Ioan Popa: „În primul rând, prin această accesibilizare dorim să aducem fierul vechi înspre combinat fără să mai traverseze orașul. Apoi, acest drum va fi util în ideea dezvoltării zonei Mociur, aqualand, mall, pentru că acolo vor ajunge camioane pentru aprovizionare. De asemenea, avem în vedere deservirea parcului industrial, pentru că Autoliv scoate câteva tiruri pe zi de acolo. Nu în ultimul rând, acest drum se va constitui ca o bucată de centură a orașului și pentru cei care vor merge spre munte”.

CITEȘTE ȘI: Primarul Ioan Popa pune Reșița pe harta IT-ului! Prin intermediul Asociaţiei Române pentru Industria Electronică şi Software

Edilul a mai anunțat că în următoarele săptămâni va începe și modernizarea drumului de la halda de zgură până în Dealul Crucii, în lungime de 1,7 kilometri. Aceste lucrări vor fi executate în regie proprie, de către muncitorii de la secția pentru întreținerea patrimoniului din cadrul Primăriei Reșița.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available