Primarul Reșiței, mesaj pentru protestatarii anti-restricții: La ATI nu mai sunt locuri! E o evidență pe care muzica patriotardă nu o poate acoperi!

Referindu-se la acțiunile de protest organizate inclusiv la Reșița împotriva restricțiilor anti-pandemie, edilul Ioan Popa a subliniat ieri faptul că regulile trebuie respectate de toată lumea, mai ales că traversăm o perioadă critică, în care sistemul medical este suprasolicitat din cauza numărului mare de persoane care ajung la spital cu forme grave de COVID-19.

Primarul Ioan Popa s-a ferit să facă aprecieri referitoare la cei care, în aceste zile, protestează împotriva restricțiilor impuse de autoritățile centrale în încercarea de a stopa pandemia: „Ne-au făcut capul baniţă ieri (luni, n.r.). Nici nu am putut lucra de boxele astea în care urla muzica asta patriotardă deşănţată. Mă feresc să mai fac aprecieri pentru că am făcut unele şi acum a trebuit să dau explicaţii la Institutul «Elie Wiesel» (Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România, n.r.), pentru discriminare. Am avut reclamaţii cu depresivitatea, cu pastile… Nu mai fac aprecieri vizavi de ce cred eu despre anumite persoane”. Popa a avut, totuși, un mesaj tranșant pentru aceștia: „Secția ATI de la Reşiţa e plină! Secția ATI de la Timişoara e plină! Nişte evidenţe nu pot fi contestate, indiferent cât de tare sună muzica! Nu poate să acopere muzica patriotardă faptul că, dacă te duci la spital, nu mai e loc la ATI. (…) Nu comentez foarte mult. Suntem în zona PPDD. A renăscut”.

CITEȘTE ȘI: Protest anti-restricții și la Reșița. Participanți, nici 20 de persoane

De asemenea, edilul a subliniat faptul că, deși a avut COVID-19, iar luna aceasta s-a și vaccinat, respectă în continuare regulile, ceea ce ar trebui să facă toată lumea. „Eu am avut COVID în decembrie, sunt vaccinat. Şi totuşi, chiar dacă mi se pare o stupizenie să port masca asta având COVID anterior şi fiind şi vaccinat, e o regulă pe care încerc să o respect. De ce? Eu nu pot să contaminez pe nimeni, asta e clar. Dar dacă eu n-am mască, eu pot să generez, mergând pe stradă, ideea: Băi, uite, ăla n-are mască, eu de ce să o port? Şi atunci, eu mă conformez regulilor, pentru că asta-i viaţa“, a declarat primarul Ioan Popa.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite