Primarul Reșiței, optimist cu privire la sfârșitul războiului din Ucraina și la situația angajaților de la TMK

  

Activitatea combinatului siderurgic din Reșița, parte a TMK Artrom Slatina – companie care face parte din grupul TMK controlat de miliardarul rus Dimitri Pumpianski –, nu va fi afectată de conflictul declanșat de Rusia în Ucraina, crede și speră primarul municipiului Reșița, Ioan Popa. 

 

Pe fondul temerilor privind evoluția evenimentelor din Ucraina și posibilitatea ca sancțiunile economice impuse Rusiei să afecteze și combinatul siderurgic de la Reșița, primarul municipiului, Ioan Popa, își păstrează optimismul și speră ca în maximum câteva săptămâni conflictul să fie soluționat.

 

„Este o situație extrem de nefericită, dar eu sunt convins că acest conflict generat de Rusia în Ucraina va avea o soluționare într-un timp extrem de scurt, zile, maximum săptămâni. Sunt foarte optimist pe tema asta și cred că nu se va ajunge în situația în care să se creeze suferință celor 700-800 de angajați pe care îi are TMK la Reșița. Nu cred că suntem în pericol, noi, aici, la Reșița, din punct de vedere al funcționalității acestui combinat și, repet, eu sunt foarte încrezător că vorbim de zile, maximum săptămâni în care se rezolvă această situație”, a declarat ieri Ioan Popa.

 

CITEȘTE ȘI: Siderurgiștii de la TMK, victime colaterale ale războiului din Ucraina?

 

Edilul a adăugat că „este important ca poporul rus să înțeleagă că ei sunt singurii care pot rezolva rapid această situație. Informațiile circulă foarte dificil acolo. Știți foarte bine ce înseamnă să fii închis și să nu ai acces la niște informații obiective și să fii bombardat de informații care au un grad extraordinar de subiectivism”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available