Suntem prezenți și pe

Actualitate

Proces electoral fără incidente majore la Moldova Nouă/ UPDATE: Ion Chisăliță este noul primar al orașului

Publicat cu

în

Au început alegerile pentru funcția de primar al orașului Moldova Nouă, astăzi peste 10.000 de locuitori ai orașului sunt așteptați la urne pentru a-și alege viitorul primar.

În cele 12 secții de votare amenajate în micul orășel de pe Clisura Dunării au votat, până la ora 13, aproape 20% dintre cetățenii cu drept de vot, puțin peste 100 dintre ei votând pe listele suplimentare.

Potrivit judecătorului Rodica Pascariu, președinta Biroului Electoral de Circumscripție Moldova Nouă, în procesul electoral nu au fost semnalate incidente majore, fiind înregistrată o singură contestație.

Pe străzile orașului este un număr sporit de autospeciale ale Poliției și Jandarmeriei, care patrulează tocmai pentru a asigura un climat de liniște și calm.

UPDATE, ora 22.50

Ion Chisăliță este noul primar al orașului Moldova Nouă

Cu o prezență la urne de 36,37% (3.958 de alegători, față de 10.911 înscriși pe liste), locuitorii orașului Moldova Nouă l-au ales primar pe Ion Chisăliță (PNL). Acesta a obținut, aflăm din surse neoficiale, 2.710 voturi, însemnând aproximativ 68% din opțiunile valabil exprimate. Eugen Băleanu (PV), deși susținut de fostul primar Adrian Torma și de PSD, a fost votat de mai puțin de o treime dintre alegătorii prezenți azi la urne. Chisăliță revine astfel în funcția de primar al urbei din Clisura Dunării, pe care a mai deținut-o în perioada 2008-2012.

Anunțând victoria lui Chisăliță în alegeri, președintele PNL Caraș-Severin, senatorul Marcel Vela, scrie pe Facebook că la Moldova Nouă „a învins Dreptatea. Dreptatea, cea care este lumina fiecărui om trist care are speranță și crede în Dumnezeu! Domnule primar, vă felicit din inimă! Dragă Dan (Dan Stan, vicepreședinte PNL al Consiliului Județean Caraș-Severin, decedat nu cu mult timp în urmă, n.r.), deși ești acum printre stele… această bucurie a noastră ți se datorează și ție! Te-ai fi bucurat teribil de mult alături de noi, prieten drag. Îți mulțumim!”.

 

 

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrație2 ore în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație4 ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Social10 ore în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitate13 ore în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrație17 ore în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Actualitateo zi în urmă

Trei zile dedicate artei ceramicii, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

Sănătateo zi în urmă

SARS-CoV-2 împlinește un an și în Caraș-Severin. Coronavirusul a fost atras mai mult de femei, dar bărbații i-au căzut victime în număr semnificativ mai mare. Cu 50%!

Educațieo zi în urmă

Puțin peste 300 de dascăli din Caraș-Severin au spus DA vaccinării anti-COVID-19 în etapa prioritară, care a început azi!

Actualitate2 zile în urmă

Surprize pregătite de Primăria Reșița în ziua de Dragobete

Administrație2 zile în urmă

Mamografii gratuite. Consiliul Județean Caraș-Severin se implică în lupta împotriva cancerului

Cele mai citite