Proces electoral fără incidente majore la Moldova Nouă/ UPDATE: Ion Chisăliță este noul primar al orașului

Au început alegerile pentru funcția de primar al orașului Moldova Nouă, astăzi peste 10.000 de locuitori ai orașului sunt așteptați la urne pentru a-și alege viitorul primar.

În cele 12 secții de votare amenajate în micul orășel de pe Clisura Dunării au votat, până la ora 13, aproape 20% dintre cetățenii cu drept de vot, puțin peste 100 dintre ei votând pe listele suplimentare.

Potrivit judecătorului Rodica Pascariu, președinta Biroului Electoral de Circumscripție Moldova Nouă, în procesul electoral nu au fost semnalate incidente majore, fiind înregistrată o singură contestație.

Pe străzile orașului este un număr sporit de autospeciale ale Poliției și Jandarmeriei, care patrulează tocmai pentru a asigura un climat de liniște și calm.

UPDATE, ora 22.50

Ion Chisăliță este noul primar al orașului Moldova Nouă

Cu o prezență la urne de 36,37% (3.958 de alegători, față de 10.911 înscriși pe liste), locuitorii orașului Moldova Nouă l-au ales primar pe Ion Chisăliță (PNL). Acesta a obținut, aflăm din surse neoficiale, 2.710 voturi, însemnând aproximativ 68% din opțiunile valabil exprimate. Eugen Băleanu (PV), deși susținut de fostul primar Adrian Torma și de PSD, a fost votat de mai puțin de o treime dintre alegătorii prezenți azi la urne. Chisăliță revine astfel în funcția de primar al urbei din Clisura Dunării, pe care a mai deținut-o în perioada 2008-2012.

Anunțând victoria lui Chisăliță în alegeri, președintele PNL Caraș-Severin, senatorul Marcel Vela, scrie pe Facebook că la Moldova Nouă „a învins Dreptatea. Dreptatea, cea care este lumina fiecărui om trist care are speranță și crede în Dumnezeu! Domnule primar, vă felicit din inimă! Dragă Dan (Dan Stan, vicepreședinte PNL al Consiliului Județean Caraș-Severin, decedat nu cu mult timp în urmă, n.r.), deși ești acum printre stele… această bucurie a noastră ți se datorează și ție! Te-ai fi bucurat teribil de mult alături de noi, prieten drag. Îți mulțumim!”.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite