Procurorii DIICOT au audiat peste 40 de persoane și au decis să rețină 11 dintre acestea după ce au percheziționat 29 de locații din Reșița și împrejurimi.
Astăzi, 10 iulie, cele 11 persoane vor fi prezentate judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul Caraș-Severin cu propunerea de arestare preventivă.
La perchezițiile de ieri, oamenii legii au ridicat diferite cantități de droguri de risc și de mare risc, substanțe halucinogene, bani și obiecte folosite la cântărirea și prelucrarea substanțelor.
CITEȘTE ȘI: UPDATE. Reșița, împânzită de procurori și ofițeri antidrog
Conform anchetatorilor, în cursul anului trecut, în Reșița, s-au conturat trei grupări infracționale organizate.
„Două dintre aceste grupări ar fi fost implicate în distribuirea de droguri de risc, iar cea de-a treia s-ar fi ocupat cu efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, între cele trei grupări existând interacțiuni, în special pe linie de distribuție stradală. Cele trei grupări infracționale erau structurate pe un palier de aprovizionare și un palier de distribuție stradală, fiind coordonate de șase tineri cu vârste cuprinse între 20 și 30 ani, toți din Reșița”, se arată în comunicat.
Aprovizionarea cu droguri de risc, respectiv cannabis, s-ar fi făcut în special de la dealeri din Timișoara, ulterior drogurile fiind porționate și oferite spre vânzare, la doze de 0,2 – 1 gram. Pentru producerea substanțelor susceptibile a avea efecte psihoactive, liderii grupărilor ar fi procurat substanța activă de la persoane din Craiova, pe care ar fi prelucrat-o ulterior prin amestecarea cu diverși solvenți și impregnarea pe fragmente vegetale. Acestea erau apoi vândute tinerilor din Reșița, la prețuri cuprinse între 30 – 60 lei/doza.
Membrii grupărilor sunt cercetați pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și de mare risc, deținere în vederea consumului de droguri de risc și de mare risc, punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri de risc și efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii.