COVID-19. Două noi cazuri confirmate în Caraș-Severin. Autoritățile județene intensifică acțiunile de control: 150 de amenzi în 4 zile

În momentul de față, în Caraș-Severin sunt 12 cazuri active de COVID-19, confirmate în ultimele două săptămâni. 11 dintre persoanele depistate cu infecție cu SARS-CoV-2 sunt internate în spitalele din Reșița și Caransebeș, iar o persoană se află în autoizolare la domiciliu. Ultimele două cazuri au fost confirmate astăzi, 10 iulie.

Este vorba despre două femei, una din Mehadia, soția bărbatului de 50 de ani care a fost diagnosticat ieri cu COVID-19, și cealaltă din Bocșa, care are legătură cu cei 6 pacienți internați la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, angajați ai unui abator din județul Timiș și rude ale acestora. Femeia din Mehadia a fost internată la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, unde mai sunt alți 3 pacienți cu COVID-19, iar femeia din Bocșa, pe Secția de Boli Infecțioase a spitalului din Reșița. Tânăra în vârstă de 28 de ani, din Nicolinț, care s-a testat din proprie inițiativă la Spitalul „Regina Maria“, și a aflat astfel acum două zile că are COVID-19, se află în continuare în izolare la domiciliu.

În total, de la începutul pandemiei, în Caraș-Severin au fost confirmate 124 de cazuri de COVID-19. 104 dintre pacienții diagnosticați cu COVID-19 au fost vindecați și 8 au decedat (unul din cauze noncovid).

La nivel național, bilanțul cazurilor a ajuns, astăzi, la 31.381, după ce au fost raportate 592 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. În același interval, au fost înregistrate și 13 decese ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. Este vorba despre 8 bărbați și 5 femei cu vârste între 30 și 80 de ani, care prezentau comorbidități, internați în spitalele din Argeș, Bistrița-Năsăud, Brașov, Dâmbovița, Dolj, Ialomița, București și Tulcea. Numărul total al persoanelor diagnosticate cu COVID-19 care au decedat se ridică la 1.847. Alte 22.812 au fost externate, dintre care 21.129 de pacienți vindecați și 1.683 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

VEZI: Și în Caraș-Severin a crescut numărul cazurilor de COVID-19. Prefectul Gâfu: „Respectaţi regulile de distanţare socială!”

În contextul creșterii numărului de cazuri noi, autoritățile au intensificat acțiunile de control în încercarea limitării răspândirii virusului. În Caraș-Severin au fost date, doar săptămâna aceesta, aproape 150 de sancțiuni.

„În cursul acestei săptămâni, toate structurile Ministerului Afacerilor Interne au participat la acțiuni de amploare, în sistem integrat, sub autoritatea Instituției Prefectului. În total, în primele 4 zile ale acestei săptămâni, 215 polițiști, 21 de jandarmi, 12 cadre ISU, 87 de polițiști locali, precum și 5 reprezentanți ai Ministerului Muncii, 7 ai Ministerului Sănătății, 11 ai ANSVSA și 1 reprezentant al ANPC au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, pe terase și în trafic”, transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, Alina Boeru.

Controalele au vizat atat societăți comerciale, cât și mijloace de transport. În total, au fost legitimate 615 persoane și au fost verificate 128 de mijloace de transport și 188 de societăți comerciale. „Echipele mixte de control au depistat 75 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional. 5 sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.400 de lei, au fost aplicate unor operatori economici pentru organizarea de activități în spațiul public/privat pentru care au fost instituite restricții. De asemenea, ca urmare a acțiunilor desfășurate, pe linie rutieră au fost aplicate 138 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 32.090 lei”, precizează purtătorul de cuvânt al IPJ.

Autoritățile avertizează că acțiunile preventive de acest gen vor continua pe toată perioada stării de alertă, în scopul prevenirii infectării și răspândirii SARS-CoV-2.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite