UPDATE. Admitere cu medii și note de te doare mintea la colegii și licee din Caraș-Severin!

Absolvenții de gimnaziu care nu au fost repartizați la liceu în prima etapă, derulată azi, 10 iulie, mai au o șansă. În Caraș-Severin mai sunt disponibile 107 locuri la zece unități de învățământ. În principal au rămas neocupate locuri la specializări din aria tehnologică (67%), însă mai sunt și la Matematică-Informatică, 12, care ar putea fi ocupate de elevi care nu au obținut nici măcar media 2.

În liceele din Caraș-Severin au fost disponibile, în total, 1.484 de locuri la cele două filiere, tehnologică și teoretică. În prima etapă de repartizare computerizată a absolvenților de gimnaziu au fost înscriși 1.377 de elevi, din totalul celor peste 1.800 care au susținut examenul de Evaluare Națională.

Cu nota 1,10 la română, admis la Filologie!

Ultima medie cu care s-a intrat la liceu în Caraș-Severin a fost 2,13, obținută de un elev care s-a înscris la specializarea Electronică și Automatizări la Liceul „Mathias Hammer” din Anina. La această unitate de învățământ s-a intrat cu medie extrem de mică și la filiera teoretică: 2,4. Astfel, un elev care a fost punctat cu doar 10 procente peste nota 1 la limba română, la examenul de Evaluare Națională, își va continua studiile la Filologie!

Iar anomaliile de acest gen nu se opresc aici. La Liceul „Hercules” din Băile Herculane a intrat, la Matematică-Informatică, un elev care a obținut doar nota 3 la matematică, la examenul de Evaluarea Națională. Nu departe de această „performanță” se află și Colegiul Național „Diaconovici-Tietz” (fostul Liceu „Bastilia”) din Reșița, unde ultima medie de admitere la Matematică-Informatică în limba germană a fost 5,09, obținută de un absolvent de gimnaziu care a luat sub 5 la matematică. Și sunt șanse foarte mari ca nivelul la această specializare, la cele două licee, să scadă și mai mult întrucât au rămas neocupate, în total, 12 locuri (3 la Reșița și 9 la Băile Herculane). Locuri care, teoretic, dar și practic, ar putea fi ocupate de absolvenți de gimnaziu care au medii de admitere între 1 și 2!

Cifră de școlarizare permisivă

Acest lucru este posibil deoarece, spre deosebire de anii trecuți, absolvenții de gimnaziu pot opta pentru un liceu teoretic indiferent de media de admitere pe care au obținut-o. „Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri, prin cifra de școlarizare aprobată, pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial”, a explicat purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ion Chiosa.

În total, în Caraș-Severin mai sunt disponibile, pentru a doua etapă de repartizare computerizată, 107 locuri. Dintre acestea, 35 sunt la filiera toeretică (Matematică-Informatică și Filologie) și 72 la filiera tehnologică (Turism și alimentație, Electronică automatizări, Mecanică, Electric, Electromecanică și Industrie alimentară).

La Reșița, au rămas neocupate doar 14 locuri: 10 la Colegiul Tehnic (Electronică Automatizări și Electromecanică), 3 la Colegiul Național „Diaconovici-Tietz” (Matematică-Informatică în limba germană) și 1 la Colegiul Economic al Banatului Montan (Industrie alimentară). A doua etapă de admitere la liceu va avea loc în data de 24 iulie.

Sursă foto: cndt.ro

UPDATE, ora 20.20

Titlul inițial al articolului a fost La Mate-Info, admitere cu medie sub 2! Se poate la „Bastilia” în Reșița și la Liceul „Hercules” din Băile Herculane. Ni-l asumăm în continuare, dar l-am schimbat acum, la insistențele conducerii de la „Diaconovici-Tietz”. Nu am vrea să ni se reproșeze după următoarele etape ale admiterii că din cauza noastră „Bastilia” va avea în clasa a IX-a absolvenți de gimnaziu cu note/medii la Evaluare de toată jena.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available