Proiectele Reșiței de modernizare a căii ferate, aprobate de Ministerul Transporturilor. Ioan Popa: „Ne îndreptăm cu pași mari spre demararea lucrărilor”

 

Proiectele ce vizează liniile de cale ferată Reșița Nord – Reșița Sud și Timișoara – Voiteni – Reșița, conexiune cu Serbia prin Stamora Moravița, au fost incluse de Ministerul Transporturilor pe Lista proiectelor analizate, aprobate și propuse spre implementare.

 

Ordinul ministrului Transporturilor și Infrastructurii prin care se aprobă implementarea proiectelor inițiate de Primăria Reșița pentru a aduce, în sfârșit, capitala Banatului Montan în secolul XXI în ceea ce privește transportul feroviar și conexiunile pe calea ferată a fost semnat joi, 12 octombrie.

 

Astfel, mega proiectul de Reabilitare/modernizare a infrastructurii feroviare Reșița Nord – Timișoara Nord cu extensie Voiteni – Stamora Moravița – frontieră, implementat în parteneriat de Primăria Reșița, Primăria Timișoara, Consiliul Județean Caraș-Severin și Consiliul Județean Timiș, precum și cel de Reînnoire a căii de rulare pe tronsonul linie CF Reșița Nord – Reșița Sud, implementat de Primăria Reșița, au fost incluse pe Lista proiectelor analizate, aprobate şi propuse spre implementare de către Ministerul Transporturilor. Ambele proiecte se derulează în parteneriat cu Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, care, prin același ordin, a fost mandatată pentru constituirea parteneriatelor şi pentru încheierea protocoalelor de implementare a proiectelor.

 

„Mulțumesc domnului ministru Sorin Grindeanu pentru operativitate și sprijin. Aceleași mulțumiri pentru colectivul de la CFR Infrastructură, colegilor mei din Primăria Reșița și partenerilor noștri de la Consiliul Județean Caraș-Severin, CJ Timiș și Primăria Timișoara. Nu în ultimul rând, multe mulțumiri celor de la Metroul SA, firma care a lucrat la proiectul tehnic pentru această mega investiție. S-au mișcat extraordinar de bine. Ne îndreptăm cu pași mari spre demararea lucrărilor”, a transmis primarul Reșiței, Ioan Popa, inițiatorul acestor proiecte.

 

Și Romeo Dunca, șeful administrației publice județene, ține să mulțumească ministrului Transporturilor și partenerilor de proiect ai Consiliului Județean Caraș-Severin: „Aprobarea implementării proiectului «Reabilitare/modernizare infrastructură feroviară Reșița Nord -Timișoara Nord cu extensie Voiteni – Stamora Moravița – frontieră» de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii este rezultatul unui efort comun. În primul rând, mulțumesc pentru susținere domnului ministru Sorin Grindeanu, dar și celor de la CFR SA, Primăriei Reșița, Consiliului Județean Timiș și Primăriei Timișoara, parteneri în proiect și reprezentanților Metroul SA”.

 

Sursă foto: Edilul Ioan Popa: „Modernizarea căii ferate Reșița – Timișoara va fi finanțată prin PNRR”. Ministerul Transporturilor susține implementarea proiectului

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available