Proiectul pentru reintroducerea tramvaiului în Reșița își așteaptă constructorul, licitația a fost urcată în SICAP

 

Proiectul privind reintroducerea tramvaiului în municipiul Reșița a intrat în linie dreaptă, Primăria Reșița reușind să demareze procedura de licitație pentru desemnarea constructorului.

 

Primarul Ioan Popa a anunțat ieri, 5 februarie, că pe site-ul de achiziții publice SICAP (e-licitatie.ro) a fost postat anunțul pentru achiziția lucrărilor de amenajare a infrastructurii de transport, valoarea estimată este de 166.663.926,08 lei (fără TVA), depunerea de oferte având termen limită data de 22.03.2021.

 

 

Este un proiect ce include lucrări de reamenajare și regândirea celor mai importante zone de trafic din oraș.

 

„De la decizia din urmă cu patru ani, prin care am hotărât să reintroducem transportul public cu tramvaiul la Reșița, până la această fază a fost vorba despre multă muncă. Un adevărat efort de echipă ce a implicat zeci de oameni în diversele etape ale acestui proiect. Colegii de la direcțiile de Fonduri Europene, Urbanism, Patrimoniu, Investiții, Achiziții, toți împreună au depășit obstacolele pe care un astfel de demers ți le scoate inevitabil în cale, iar astăzi suntem mult mai aproape de dezideratul nostru, al tuturor: o Reșiță modernă, cu un transport public de ultimă generație și o infrastructură modernizată la cele mai ridicate standarde”, subliniază primarul Ioan Popa.

 

Proiectul prevede modernizarea întregii „coloane vertebrale” a orașului, plecând de la infrastructura de tramvai, partea carosabilă a bulevardelor, trotuarele, pistele de bicicletă și zonele verzi adiacente. Până în acest moment s-a semnat contractul de finanțare pentru faza 1 a proiectului de reabilitare a infrastructurii.

 

 

Autoritatea de Management a programului funcționează la nivelul MDRAP. POR 2014-2020 finanțează proiecte care contribuie la obiectivul general de creştere a competitivităţii economice şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale comunităţilor locale şi regionale, prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, a infrastructurii şi serviciilor, pentru dezvoltarea durabilă a regiunilor, astfel încât acestea să-şi poată gestiona în mod eficient resursele şi să-şi valorifice potenţialul de inovare şi de asimilare a progresului tehnologic.

 

 

Licitația pentru construcția celor 13 tramvaie din proiect a fost realizată de Ministerul Dezvoltării și câștigată de către compania turcă Durmazlar. De asemenea, prin programul de mobilitate urbană (din care face parte și actualul proiect), Primăria Reșița mai intenționează și achiziția de autobuze electrice pentru transportul în comun din oraș, acestea urmând să acopere liniile de transport în comun care nu pot fi acoperite de către traseul liniei de tramvai.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite