Suntem prezenți și pe

Administrație

Promisiune făcută de ministrul Finanțelor primarului Reșiței

Publicat cu

în

„Care sunt firmele care duc orașul acesta în spate?”. Aceasta este nedumerirea primarului Ioan Popa, care spune că a luat legătura cu premierul și cu ministrul de Finanțe pentru a primi lunar de la Guvern raportarea punctuală pe firme și instituții cu suma exactă de impozit pe venit plătită de fiecare. Potrivit legii, aproximativ 40% din impozitul pe acest venit trebuie să meargă către localitatea unde acel angajator își are sediul.

„N-am știut niciodată cât plătește IVG (impozit pe venitul global, n.r.) Autolivul sau Spitalul Județean, cotele din IVG… cât plătesc angajatorii! Pentru că o cotă de aproximativ 40% din IVG vine direct la Primărie. Vom fi, sper, în măsură ca anul viitor să vă arătăm care sunt firmele care duc orașul acesta în spate”, a spus primarul Ioan Popa, după o discuție avută cu ministrul Florin Câțu (foto stânga) și cu premierul Ludovic Orban.

De altfel, această problemă a fost abordată de către primarul Ioan Popa și la începutul acestui an, când spunea că el nu este convins că Guvernul Dăncilă chiar virează acei 40% către Primărie și că Guvernul „îi fură pe reșițeni”.

Facebook Comments

Cele mai citite