Promisiune făcută de ministrul Finanțelor primarului Reșiței

„Care sunt firmele care duc orașul acesta în spate?”. Aceasta este nedumerirea primarului Ioan Popa, care spune că a luat legătura cu premierul și cu ministrul de Finanțe pentru a primi lunar de la Guvern raportarea punctuală pe firme și instituții cu suma exactă de impozit pe venit plătită de fiecare. Potrivit legii, aproximativ 40% din impozitul pe acest venit trebuie să meargă către localitatea unde acel angajator își are sediul.

„N-am știut niciodată cât plătește IVG (impozit pe venitul global, n.r.) Autolivul sau Spitalul Județean, cotele din IVG… cât plătesc angajatorii! Pentru că o cotă de aproximativ 40% din IVG vine direct la Primărie. Vom fi, sper, în măsură ca anul viitor să vă arătăm care sunt firmele care duc orașul acesta în spate”, a spus primarul Ioan Popa, după o discuție avută cu ministrul Florin Câțu (foto stânga) și cu premierul Ludovic Orban.

De altfel, această problemă a fost abordată de către primarul Ioan Popa și la începutul acestui an, când spunea că el nu este convins că Guvernul Dăncilă chiar virează acei 40% către Primărie și că Guvernul „îi fură pe reșițeni”.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite