Provocare (de mobilizare) pentru autoritățile cărășene în Cazul „Coronavirus la Reșița”

Intervenția autorităților medicale și de coordonare ale Caraș-Severinului, rapidă și promptă, a evitat expunerea la riscuri suplimentare în cazul pacientului cu suspiciune de coronavirus, consideră prefectul Cristian Gâfu.

Părerea este împărtășită și de către ministrul sănătății, Victor Costache: „Avem un mecanism care funcționează foarte bine, o colaborare între mai multe ministere. La nivel național avem o capacitate foarte bună de diagnostic”, a spus ministrul Victor Costache, într-o conferință de presă la minister.

Ministrul a anunțat că, până la sfârșitul săptămânii, pe lângă centrul de diagnostic de la București vor mai fi două sau trei centre de diagnostic, inclusiv în Timișoara. „Am vorbit cu conducerea spitalului de la Timișoara și până la sfârșitul săptămânii viitoare va avea capacitate de diagnostic. Totul este de a scurta acești timpi de așteptare pentru un diagnostic rapid”, a anunțat Costache.

Protocolul pus în practică și validat cu celelalte ministere în cadrul Grupului „Coronavirus” este ca primii 10 pacienți să fie tratați în București, a precizat ministrul Costache.

Asistentul medical din Reșița care a lucrat în Germania și a intrat în contact cu 4 bolnavi de coronavirus a fost trimis de la Reșița la Timișoara și întreaga zi s-au așteptat rezultatele analizelor. Între timp, 16 cadre de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa care au intrat în contact cu asistentul medical suspectat de coronavirus sunt în carantină, monitorizată fiind şi familia tânărului.

Întreaga zi, Prefectura, DSP și Poliția din Caraș-Severin au conlucrat pentru identificarea și izolarea tuturor membrilor familiei lui Andrei D., asistentul medical suspicionat cu coronavirus. Deși ministrul Costache anunța că la ora 21 vom avea rezultatul analizelor de laborator, Institutul Matei Balș a amânat anunțarea rezultatului până aproape de miezul nopții. Moment în care institutul a făcut anunțul mult-așteptat: probele recoltate de la pacientul suspect nu confirmă prezența coronavirus.

Dacă suspiciunea de coronavirus ar fi fost confirmată de laborator, toate persoanele care au fost izolate ar fi urmat să fie și ele testate pentru infecție cu coronavirus.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite