Suntem prezenți și pe

Actualitate

Provocare (de mobilizare) pentru autoritățile cărășene în Cazul „Coronavirus la Reșița”

Publicat cu

pe

Intervenția autorităților medicale și de coordonare ale Caraș-Severinului, rapidă și promptă, a evitat expunerea la riscuri suplimentare în cazul pacientului cu suspiciune de coronavirus, consideră prefectul Cristian Gâfu.

Părerea este împărtășită și de către ministrul sănătății, Victor Costache: „Avem un mecanism care funcționează foarte bine, o colaborare între mai multe ministere. La nivel național avem o capacitate foarte bună de diagnostic”, a spus ministrul Victor Costache, într-o conferință de presă la minister.

Ministrul a anunțat că, până la sfârșitul săptămânii, pe lângă centrul de diagnostic de la București vor mai fi două sau trei centre de diagnostic, inclusiv în Timișoara. „Am vorbit cu conducerea spitalului de la Timișoara și până la sfârșitul săptămânii viitoare va avea capacitate de diagnostic. Totul este de a scurta acești timpi de așteptare pentru un diagnostic rapid”, a anunțat Costache.

Protocolul pus în practică și validat cu celelalte ministere în cadrul Grupului „Coronavirus” este ca primii 10 pacienți să fie tratați în București, a precizat ministrul Costache.

Asistentul medical din Reșița care a lucrat în Germania și a intrat în contact cu 4 bolnavi de coronavirus a fost trimis de la Reșița la Timișoara și întreaga zi s-au așteptat rezultatele analizelor. Între timp, 16 cadre de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa care au intrat în contact cu asistentul medical suspectat de coronavirus sunt în carantină, monitorizată fiind şi familia tânărului.

Întreaga zi, Prefectura, DSP și Poliția din Caraș-Severin au conlucrat pentru identificarea și izolarea tuturor membrilor familiei lui Andrei D., asistentul medical suspicionat cu coronavirus. Deși ministrul Costache anunța că la ora 21 vom avea rezultatul analizelor de laborator, Institutul Matei Balș a amânat anunțarea rezultatului până aproape de miezul nopții. Moment în care institutul a făcut anunțul mult-așteptat: probele recoltate de la pacientul suspect nu confirmă prezența coronavirus.

Dacă suspiciunea de coronavirus ar fi fost confirmată de laborator, toate persoanele care au fost izolate ar fi urmat să fie și ele testate pentru infecție cu coronavirus.

Actualitate

COVID-19 în Caraș-Severin. Ziua a 9-a, nou record de vești pozitive consecutive!

Publicat cu

pe

Numărul cazurilor noi confirmate zilnic continuă să scadă la nivel național, iar în Caraș-Severin este a 9-a zi în care nu se mai raportează nicio îmbolnăvire. De la începutul pandemiei au fost confirmate, în județul nostru, 112 cazuri.

Potrivit raportării făcute de DSP, în ultimele 24 de ore, în Caraș-Severin nu a fost confirmat niciun caz nou de infectare cu coronavirus și nu a fost externat niciunul dintre cei 3 pacienți cu COVID-19 care mai sunt, în momentul de față, în spital. „În data de 31.05.2020 avem următoarea raportare: confirmaţi – 112; vindecați în Caraș-Severin – 91 (41 la Reşiţa, 50 la Caransebeş); vindecați în Timiș – 11; persoane decedate – 5 în Caraș-Severin și 1 în Timiș; persoane internate în Caraș-Severin – 3 (2 în Reşiţa, 1 în Caransebeş); persoane internate în alte județe – 0; 1 deces din alte cauze noncovid al unei persoane confirmate pozitiv”, informează DSP Caraș-Severin.

În momentul de față, în Caraș-Severin se află în izolare la domiciliu 4.000 de persoane, iar în carantină instituționalizată, 6.

La nivel național, Grupul de Comunicare Strategică informează că, în ultimele 24 de ore, au fost raportate 124 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, numărul total ajungând, astăzi, la 19.257. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.256 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 1.262 persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat.

Continuați lectură

Actualitate

COVID-19 în Caraș-Severin. A 8-a zi consecutivă fără niciun caz nou confirmat!

Publicat cu

pe

Județul Caraș-Severin, potrivit raportărilor transmise de autorități, este la un pas de a scăpa de coronavirus. În ultimele 8 zile, au fost declarați vindecați 11 pacienți diagnosticați cu COVID-19 și nu a mai apărut niciun caz nou de infectare.

Numărul cărășenilor diagnosticați cu COVID-19 aflați, în prezent, în spital a scăzut la 3 după ce, în ultimele 24 de ore, încă un pacient a fost externat. Acesta fusese tratat la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș. În același interval, nu a mai fost confirmat niciun caz nou.

„În Caraș-Severin, numărul cazurilor confirmate se menține la 112. Au fost testate, în total, 1.578 de persoane. Avem 91 de pacienți vindecați în Caraș-Severin (41 la Reșița și 50 la Caransebeș) și 11 pacienți vindecați după ce au fost tratați în spitale din județul Timiș. Mai sunt 3 persoane internate, dintre care 2 la Reșița și 1 la Caransebeș. De la încpeutul pandemiei s-au înregistrat și 7 decese ale unor pacienți confirmați cu coronavirus, dintre care unul din alte cauze noncovid”, transmite DSP Caraș-Severin.

Precedentul caz nou de COVID-19 în Caraș-Severin a fost raportat în data de 22 mai, la ora 13. Se împlinesc, astfel, 8 zile de la depistarea ultimei infectări cu SARS-CoV-2. Până în 20 mai, a mai existat o perioadă similară fără cazuri noi de COVID-19, după care au urmat, două zile la rând, doi cărășeni confirmați pozitiv.

CITEȘTE ȘI: Crește, din nou, numărul cazurilor COVID-19 în Caraș-Severin. Bilanțul a ajuns la 112

În izolare la domiciliu se află, în momentul de față, 4.245 de persoane, iar în carantină instituționalizată, 6 persoane.

La nivel național, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 151 de noi cazuri de infectare cu coronavirus. Numărul total a ajuns la 19.133. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.046 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, s-au înregistrat 1.253 de decese ale unor persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19.

Continuați lectură

Actualitate

Crește, în continuare, numărul cărășenilor vindecați de COVID-19

Publicat cu

pe

Peste 90 la sută dintre cărășenii diagnosticați cu COVID-19 au reușit să învingă coronavirusul și au fost externați. Majoritatea au fost tratați în spitalele din Reșița și Caransebeș. În momentul de față, în cele două unități medicale mai sunt doar 4 pacienți cu COVID-19!

Alți 2 cărășeni care au fost tratați pentru infecția cu coronavirus au fost externați, în ultimele 24 de ore, după ce au fost declarați vindecați. Aceștia erau internați la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, unitate medicală în care, în momentul de față, mai sunt doar 2 pacienți cu COVID-19. Alți 2 pacienți sunt internați la Spitalul Județean de Urgență Reșița.

CITEȘTE ȘI: Au mai rămas 6! Oficial, doar 6 cărășeni mai au COVID-19!

Potrivit datelor furnizate de DSP, de la începutul pandemiei, în Caraș-Severin au fost înregistrate 112 cazuri de COVID-19. Dintre persoanele depistate pozitiv, 101 s-au vindecat (41 la Reșița, 49 la Caransebeș și 11 în Timiș) și 7 au decedat, dintre care una din alte cuaze noncovid.

DSP Caraș-Severin mai informează că numărul persoanelor aflate în izolare la domiciliu a ajuns, astăzi, la 3.892, după ce, în ultimele 24 de ore, 12 persoane au ieșit și alte 387 au intrat în izolare. În carantină insituționalizată se mai află doar 5 persoane.

La nivel național, „până astăzi, 29 mai, au fost confirmate 18.982 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 12.829 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 1.240 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

 

Continuați lectură

Cele mai citite