PSD nu vrea „O Românie fără hoție” și „Fără penali în funcții publice”! USR PLUS: Se tem că valul nou al politicii îi va mătura din scaunele călduțe!

PSD a încercat să interzică folosirea de către Alianța USR PLUS a sloganului „O Românie fără hoție”, pe motiv că acesta ar fi discriminatoriu şi defăimător. Dar Biroul Electoral Central a decis ieri că acest slogan de campanie poate fi utilizat.

Sesizarea, formulată de PSD Dâmbovița, fusese admisă joi de Biroul Electoral de Circumscripţie, pe motiv de „defăimare”. Dar Biroul Electoral Central, sesizat de Alianța USR PLUS, a anulat duminică decizia adoptată la nivel de circumscripție județeană. Dacă nu s-ar fi întâmplat așa, PSD urma să conteste folosirea sloganului „O Românie fără hoție” în fiecare județ.

USR PLUS Caraș-Severin anunță, printr-un comunicat de presă, că demersurile antidemocratice ale PSD nu s-au oprit aici: „Campania electorală tradițională nu se duce în România pe dezbateri de proiecte sau plan de guvernare. Se face prin fake news, atacuri la persoană, conturi false, pomeni electorale sau promisiuni la care nu se dă curs niciodată. De ce ar fi acum altfel? Au mai inventat «băieții deștepți» o metodă: contestarea mijloacelor de promovare electorală ale Alianței USR PLUS. E limpede că se tem ca valul nou al politicii să nu îi măture din scaunele călduțe în care stau de 30 de ani. 
Dacă tot se părea că le-a mers cu contestarea sloganului la Dâmbovița, căci «O Românie fără hoție» deranjează și evident nu e în preocupările lor, s-au gândit să pluseze sâmbătă cu interzicerea folosirii pancartelor prin care susținătorii noștri prezintă angajamentele din programul de guvernare, precum «Fără penali în funcții publice», «Fără pensii speciale», «Cetățenie digitală», «Împădurim România și combatem tăierile ilegale prin DNA-ul Pădurilor». Această modalitate de prezentare a programului Alianței respectă regulile de distanțare sanitare necesare în pandemie și a fost aleasă pentru siguranța cetățenilor și a colegilor noștri”.

Precizând că Alianța USR PLUS va contesta și această decizie la Biroul Electoral Central, USR PLUS Caraș-Severin transmite electoratului un mesaj sugestiv: „Cărășeni, haideți să le arătăm că votul vostru contează! Pe 6 decembrie alegem #oRomâniefărăhoție!”.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite