Punct final, după patru ani, în procesul dintre jurnalistul reșițean Mălin Bot și Dan Andronic. „Trei instanțe au constatat că am dreptate, că există Cartelul Mafia Media”

Patronul publicațiilor Evenimentul Zilei și Capital, Dan Andronic, a fost executat silit după ce a pierdut procesul intentat chiar de el, în 2017, jurnalistului reșițean Mălin Bot, care făcuse dezvăluiri despre „Cartelul Mafia Media”. 

 

Anunțul privind executarea silită a lui Dan Andronic, după ce a pierdut procesul intentat lui Mălin Bot, a fost făcut astăzi de jurnalistul reșițean, pe pagina sa de Facebook: „Punct final în procesul câștigat cu mogulul infractor Dan Andronic: Patronul penal de la EVZ și Capital a fost executat silit. Executorul a retras cheltuielile de judecată datorate de Andronic chiar din conturile EVZ”.

 

Procesul a început în anul 2017, după o serie de dezvăluiri făcute de Mălin Bot despre „parteneriatul media penal” care ar fi fost pus la cale de cunoscuți patroni de trusturi de presă, Dan Andronic și Sebastian Ghiță. Instanța s-a pronunțat definitiv în favoarea jurnalistului reșițean anul trecut, dar Andronic nu a achitat cheltuielile de judecată stabilite de magistrați. Astfel că după emiterea motivării, la finalul lunii decembrie 2020, de către completul de trei judecători de la Curtea de Apel Timișoara – care a menținut decizia din martie 2020 a Tribunalului Timiș și sentința din iunie 2019 a Judecătoriei Timișoara –, Mălin Bot a cerut executarea silită a patronului EVZ. Procedură care s-a finalizat acum, în aprilie 2021.

 

„Infractorul Dan Andronic – îi spunem infractor pentru că e condamnat definitiv în dosarul «Ferma Băneasa» – m-a dat în judecată acum aproape 4 ani cu scopul să mă hărțuiască pentru a mă intimida și să nu mai fac dezvăluiri despre Cartelul Mafia Media și în special parteneriatul media penal cu fugarul Sebastian Ghiță. Nu m-a intimidat, am făcut dezvăluiri mai departe, am dus procesul. Trei instanțe au constatat că am dreptate, că informațiile mele sunt corecte, că există Cartelul Mafia Media și au respins toate acțiunile infractorului Dan Andronic. Anul trecut, mogulul penal Andronic a fost obligat să-mi achite și 3.000 de lei cheltuieli de judecată. Patronul penal de la EVZ & Capital a refuzat să achite onest cheltuielile de judecată, așa că l-am executat silit. Din conturile EVZ a fost extrasă suma de 3.000 de lei, plus cheltuielile provocate de executarea silită”, povestește Mălin Bot, care a prezentat detalii despre proces și pe pagina sa de Youtube: https://youtu.be/3F1o3ZrDRpU.

 

Până la ora redactării acestui articol, Dan Andronic nu a avut nicio reacție publică după anunțul făcut de Mălin Bot, jurnalist independent finanțat prin contribuții voluntare provenite din rândul cititorilor săi. În ultima lună, Mălin Bot a încasat prin intermediul patreon 4.359 $, de la 750 de contributori. Totodată, acesta are 145.000 de abonați la canalul său de Youtube.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available