Investiții în derulare la Reșița. 60 de milioane de lei din fonduri europene, pentru modernizarea liceelor și colegiilor din oraș

Schimbarea la față a unităților de învățământ din Reșița cu ajutorul fondurilor europene continuă. După Colegiul Național „Traian Lalescu”, a cărui reabilitare a fost finalizată anul trecut, la alte două unități de învățământ lucrările de modernizare sunt pe ultima sută de metri. Este vorba despre Liceul Teoretic „Traian Vuia” (foto) și Colegiul Național „Mircea Eliade”.

 

În momentul de față, în municipiul Reșița sunt șantiere deschise la Colegiul Tehnic, Liceul Baptist, Colegiul Economic al Banatului Montan, Colegiul Național „Mircea Eliade” și la Liceul Teoretic „Traian Vuia”. Toate aceste unități de învățământ sunt reabilitate în vederea creșterii eficienței energetice, fiind estimată o scădere cu aproximativ 75% a consumului anual de energie din surse neregenerabile, precum și pentru sporirea confortului elevilor și cadrelor didactice care își desfășoară activitatea aici. Lucrările sunt finanțate din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, în cadrul căruia urmează să fie reabilitate și celelalte două unități de învățământ liceal din Reșița, Colegiul Național „Diaconovici-Tietz” și Liceul de Arte „Sabin Păuța”. Valoarea totală a acestor proiecte este de aproximativ 60.000.000 de lei.

 

La două dintre aceste unități de învățământ, Liceul Teoretic „Traian Vuia” și Colegiul Naţional „Mircea Eliade”, lucrările se apropie de finalizare. „În cadrul celor două proiecte au fost reabilitate termic integral trei corpuri cu săli de clasă, o sală de sport și un cămin. Prin aceste investiții se reduce considerabil consumul de energie electrică și este asigurată respectarea tuturor normelor privind siguranța. Investiția totală este de 11.362.000 de lei și este asigurată din fonduri europene, cu o cofinanțare de 2% din partea Primăriei Reșița”, transmit reprezentanții instituției. Concret, au fost executate lucrări de anvelopare termică și de reabilitare a fațadelor, a acoperișurilor și a instalațiilor interioare și exterioare; au fost montate sisteme cu panouri solare și fotovoltaice; au fost refăcute instalațiile sanitare; a fost realizat un sistem de iluminat de tip led și a fost implementat un sistem de management integrat a consumurilor de energie.

 

Totodată, se derulează și lucrări de reamenajare a zonelor adiacente unităților de învățământ care sunt finanțate integral de la bugetul local.

 

 

Sursă foto: FB Deschide Reșița

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available