Puțin peste 300 de dascăli din Caraș-Severin au spus DA vaccinării anti-COVID-19 în etapa prioritară, care a început azi!

Astăzi a început vaccinarea  prioritară a personalului din învățământ (și) în Caraș-Severin. Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) în baza solicitărilor venite de la unitățile de învățământ, deocamdată, la centrul unic amenajat în incinta Sălii de sport a Școlii Gimnaziale „Mihai Peia” din Reșița vor fi imunizate 319 cadre didactice.

Vaccinarea prioritară a profesorilor din județul Caraș-Severin a început în centrul unic amenajat în Sala de sport a Școlii Gimnaziale „Mihai Peia” din Reșița, cu doze de la AstraZeneca și Pfizer, în funcție de vârsta beneficiarilor. Aceasta se va desfășura pe durata a trei zile, în intervalul orar 8.00-20.00, conform programării realizate, nefiind necesară înscrierea pe platforma națională.

„Potrivit instrucțiunilor primite de la Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, profesorii cu vârste de până la 55 de ani vor primi vaccin de la AstraZeneca, iar cei peste 55 de ani – de la Pfizer. Unitățile școlare au centralizat listele cu personalul propriu care dorește să se vaccineze, acestea fiind transmise la Inspectoratul Școlar și ulterior la Direcția de Sănătate Publică și la Primăria Reşiţa. Astfel, numărul total de doze necesar pentru vaccinarea persoanelor cu vârsta sub 55 de ani în Caraș-Severin este de 160, iar numărul total de doze necesar pentru vaccinarea persoanelor cu vârsta peste 55 de ani este de 159. Necesarul de doze de vaccin, recepționat și defalcat pe categorii de vârstă, acoperă solicitările primite din școli”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ioan Chiosa.

Acesta a precizat că listele cu personalul din învățământ care dorește să se vaccineze sunt actualizate în continuare, în funcție de solicitările unităților școlare: „ISJ colaborează permanent cu nucleul local pentru coordonarea vaccinării din cadrul Primăriei Reșița pentru actualizarea listelor cu personalul din învățământ care dorește să se vaccineze, iar în funcție de această actualizare, perioada de vaccinare poate fi prelungită în continuare”.

Potrivit datelor centralizate la începutul acestei luni, în Caraș-Severin, dintr-un total de 2.967 de profesori și învățători, doar 1.296 și-au exprimat disponibilitatea privind vaccinarea, iar din rândul personalului nedidactic, doar 257 de angajați din 782. Până acum, în cadrul etapei a doua, doar 266 de angajați din sistemul de învățământ din Caraș-Severin s-au vaccinat în baza programării pe platforma națională. „Cele aproximativ 900 de cadre didactice care sunt programate deja pe platforma STS se vaccinează în paralel cu cele peste 300 înregistrate la acest apel separat, special dedicat cadrelor didactice, fără să afecteze programările de pe platformă, în centrele amenajate din județ”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin.

În privința situației epidemiologice din sistemul de învățământ, în prezent sunt suspendate temporar cursurile „față în față”, din cauza unor cazuri de COVID-19, pentru cinci clase din unitățile cărășene, toate din Reșița. Acestea sunt următoarele: clasa a IV-a de la Școala Gimnazială „Mihai Peia” (un cadru didactic confirmat cu COVID-19) – cursuri suspendate până în data de 1 martie; clasa a VIII-a de la Colegiul Național „Diaconovici-Tietz” (doi elevi confirmați pozitiv) și clasa a III-a B de la Colegiul Național „Mircea Eliade” (un cadru didactic) – cursuri suspendate până în 8 martie; două clase „step by step” de la Colegiul Național „Traian Lalescu”, a II-a B (un cadru didactic și un elev) și a IV-a C (un elev) – cursuri suspendate până în 9 martie. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ, la ora actuală în unitățile de învățământ din Caraș-Severin sunt înregistrate 29 de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2, 18 fiind în rândul elevilor.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite