Radiografia dezastrului din spitalele din Caraș-Severin. Un medic face dezvăluiri din interior

Aflat, în aceste zile, în prima linie la UPU Reșița, medicul Cosmin Librimir continuă să vorbească despre starea critică a sistemului medical din Caraș-Severin. Acesta face o analiză la rece a situației din Spitalul Județean de Urgență, iar concluzia sa e tranșantă: „Ăsta e rezultatul conducerii unui județ/managementului spitalului din ultima decadă!”.

„În ziua mea liberă, între 2 ture de 12 ore în UPU, stau să analizez declarațiile incompetenților de la toate nivelurile de conducere a țării. Spre exemplu, în plină pandemie de Covid19, citesc că un președinte de consiliu județean n-a fost informat despre situația spitalului județean care îl are în subordine!”, își începe medicul postarea pe pagina sa de Facebook.

Apoi, face o scurtă radiografie a sistemului medical din Caraș-Severin, județ care, la 200-300.000 de locuitori, are „3 spitale mici, 1 municipal, 1 județean; 3 CPU și 1 UPU în județ; 2 secții ATI, Caransebeș 3 ventilatoare și Reșița 4 ventilatoare”. Și, la scară mai mică, a Spitalui Județean de Urgență Reșița, cea mai mare unitate medicală din Caraș-Severin: „UPU fără zonă de triaj și sala de așteptare pe coridor; bloc operator funcțional fără filtru; saloane de terapie intensivă din anii 80, 4 ventilatoare la 30 de paturi, alături de atâtea lipsuri; și mintea-mi fuge la altceva… staționar de pneumologie și infecțioase (Staționarul 3, n.r.) fără instalație de oxigen, că nu a fost necesară… mai utile sunt 10 oxigenatoare la 60 de paturi!”.

De vină pentru această situație este, în opinia medicului, conducerea județului și managementul spitalului din ultimii 10 ani! Iar concluzia, una amară: „Să ne ajute Dumnezeu să trecem cu bine peste asta, în prima linie ajutând, cum putem noi, bolnavii, că sigur în acest sistem corupt al României nu se va schimba nimic!”.

Și, în ciuda acestor lipsuri, medicul Cosmin Librimir anunță că nu va dezerta: „PS. Știind toate astea, nu intenționez să demisionez!”.

 

Explicație foto: Sala de ședințe a Consiliului Județean a fost botezată de actualul președinte Silviu Hurduzeu după numele fostului președinte Sorin Frunzăverde. 9 din ultimii 10 ani, CJ i-a avut președinți pe cei doi, Frunzăverde și Hurduzeu. Sursă foto: banatfm.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite