Ramona Ganțolea: „Vreau să fiu consilier pentru oameni, cu speranța să aduc un plus ECHIPEI și orașului care m-a adoptat”

 

Lorenţa Ramona Ganţolea este medic primar pediatru şi a reușit, în numai câțiva ani, să schimbe radical Secția de Neonatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița, pe care o conduce, transformând-o într-una dintre cele mai performante maternități din România.

 

În 2011, când a venit ca medic în Reşiţa, după ce a activat în Timişoara, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Louis Țurcanu, şi la Maternitatea Odobescu, a găsit un oraş gri, închis și fără perspective. Transformările care au urmat, începând din 2016, i-au arătat că şi în municipiul de pe malul Bârzavei SE POATE face performanță și au determinat-o să dea curs invitației de a face parte din ECHIPA de consilieri locali cu care primarul Ioan Popa vrea să continue reconstrucția Reşiţei.

 

Povestea Ramonei este una emoționantă și se încadrează în tiparul oamenilor care, prin multă muncă, își depășesc condiția. Provine dintr-o familie de oameni simpli și greutățile vieții au determinat-o să-și dedice copilăria și adolescența studiului. „Am fost o tocilară. Ani și ani la rând nu am știu decât să învăț. Până în clasa a VIII-a am avut numai nota zece, numai premiul I”, ne-a destăinuit Ramona. În acea perioadă a realizat că vrea mai mult și s-a înfiripat un vis, acela de a ajunge medic. Și nu orice fel de doctor, ci medic pediatru pentru a-i ajuta pe copiii ca ea. Și a reușit cu brio să-și îndeplinească visul. Ba mai mult, a reușit să transforme radical Secția de Neonatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița, care, după 5 ani fără decese, a devenit una dintre cele mai performante din România. „Acest oraș, pentru care am dat totul, tot ce am avut mai bun, tot ce am învățat, mi-a oferit la rândul său totul. O carieră, dar și o familie minunată. Viața mea a devenit completă în momentul în care soțul meu și fetița lui au intrat în ea și ne-am întregit ca familie”, mai povestește Ramona.

 

 

Rezultatele Ramonei nu au fost trecute cu vederea de actuala administrație reșițeană. Lucrurile bune pe care Ramona le-a făcut din postura de medic, dar și implicarea ei în diverse activități sociale ale cetății, i-au atras atenția primarului Nelu Popa. Acesta nu a stat pe gânduri și i-a propus Ramonei să se alăture ECHIPEI liberale de la Consiliul Local. Dornică să extindă BINELE și în alte domenii, Ramona nu a ezitat să onoreze această invitație. „Am acceptat propunerea primarului Reșiței pentru că, în primul rând, am constatat că orașul meu adoptiv s-a transformat într-un mod accelerat în ultimii ani. În al doilea rând, am simțit că-n jurul lui Nelu Popa s-a coagulat o ECHIPĂ ce gândește și acționează la fel ca mine. Pe cale de consecință, aș fi bucuroasă să continuăm împreună proiectele aflate în desfășurare. Și, nu în ultimul rând, am acceptat să fiu consilier pentru oameni, în speranța că aduc un plus ECHIPEI și orașului care m-a adoptat”, își motivează Ramona candidatura la Consiliul Local din partea PNL Reșița.

 

 

(PE)

Comandat de: PNL Filiala Caras-Severin,
Cod mandatar financiar: 21240015

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available