Rata de vaccinare în unitățile de învățământ din Caraș-Severin, între 30% și 100%. De luni, cursuri cu prezență fizică doar în școlile cu grad de imunizare ridicat!

 

41 de unități de învățământ din Caraș-Severin, majoritatea din mediul rural, dar și două din municipiul Reșița, au mai puțin de jumătate dintre angajați imunizați împotriva COVID-19. La polul opus se situează două unități de învățământ, dintre care una din mediul rural, unde rata de vaccinare este de 100%. De săptămâna viitoare, cursurile se vor desfășura cu prezență fizică doar în școlile cu grad de vaccinare ridicat, a anunțat în această seară președintele Klaus Iohannis.

 

Inspectoratul Școlar Județean a făcut publică situația privind gradul de vaccinare în rândul personalului angajat în unitătile școlare din Caraș-Severin. Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat în această seară că decizia privind modul în care se vor desfășura cursurile începând de luni, 8 noiembrie, va fi luată și în funcție de acest indicator. „La sfârșitul acestei săptămâni vacanța nu va fi prelungită și, începând de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Acest lucru este valabil pentru grădinițe, pentru școli, deci pentru sistemul preuniversitar. Însă va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică, și anume gradul de vaccinare a personalului școlii. Experții, specialiștii, din cele două ministere, din INSP, vor discuta și mâine se va emite ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni.”, a anunțat Klaus Iohannis, într-o declarație de presă făcută la Palatul Cotroceni.

 

În Caraș-Severin, majoritatea unităților de învățământ au o rată de vaccinare a cadrelor didactice și a personalului auxiliar de peste 50%. Două unități de învățământ au o rată de vaccinare de 100% – Şcoala Gimnazială „Gheorghe Frățilă” din Glimboca și Școala Postliceală „Henri Coandă” din Moldova Nouă –, iar alte trei unități de învățământ au o rată de vaccinare între 90 și 99% – Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița (93%), Şcoala Gimnazială „Romulus Fabian“ din Vărădia (92%) și Școala Postliceală Sanitară „Banatul” din Caransebeș (90%).

 

Cea mai mică rată de vaccinare, 30%, se înregistrează la școlile gimnaziale din Marga, Iablanița și Lăpușnicel și la Grădinița „Tinker Bell” din Bocșa. În total, 41 de unități de învățământ din județ au mai puțin de jumătate dintre angajați vaccinați. 13 dintre acestea sunt din mediul urban: două din Reșița – Liceul Teologic Baptist (42%) și Liceul de Arte „Sabin Păuța” (45%); cinci din Caransebeș – Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” (40%), Grădinița „Sfânta Ursula” (40%), Liceul Tehnologic „Dacia” (43%), Grădinița cu Program Prelungit Nr. 2 (44%) și Centrul Școlar de Educație Incluzivă (45%); câte două din Bocșa – Grădinița „Tinker Bell” (30%), Şcoala Gimnazială Nr. 2 (45%) și din Oravița – Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 (43%), Școala Gimnazială „Romul Ladea” (46); câte una din Anina – Liceul „Mathias Hammer” (48%) și din Oțelu Roșu – Grădinița cu Program Prelungit (48%).

 

În municipiul Reșița, cea mai mare rată de vaccinare, 93%, este la Colegiul Național „Traian Lalescu” (foto), iar cea mai mică, la Liceul Teologic Baptist (42%) și la Liceul de Arte „Sabin Păuța” (45%). Un grad mare de vaccinare se înregistrează și la Grădinița cu Program Prelungit „Riki Priki” (82%), Şcoala Gimnazială Nr. 9 (75%), Grădinița cu Program Prelungit „Floarea Soarelui” (75%), Palatul Copiilor (75%), Colegiul Național „Mircea Eliade” (73%) și Colegiul Tehnic (70%). Alte nouă unități de învățământ au o rată de vaccinare între 60 și 69%, iar cinci unități de învățământ, între 50 și 59%.

 

În ceea ce privește Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, aici rata de vaccinare este de 72% din totalul celor 32 de angajați. Reprezentanții instituției precizează că la nivelul funcțiilor de conducere, ponderea celor vaccinați este de 100%.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite