Regulile de circulație, ignorate pe șoselele din Caraș-Severin. Sute de șoferi, bicicliști și pietoni amendați într-o săptămână

 

Polițiștii cărășeni au aplicat, pe parcursul săptămânii trecute, peste 1.100 de sancțiuni contravenționale participanților la trafic ce au încălcat normele rutiere în vigoare.

 

Cele mai multe amenzi – 410 – au fost aplicate șoferilor care au depășit viteza legală de deplasare, dar nu au fost iertați nici pietonii sau bicicliștii. În total, în cadrul acțiunilor derulate săptămâna trecută pe drumurile publice din Caraș-Severin, polițiștii cărășeni au aplicat 1.129 de sancțiuni contravenționale, au reținut 60 de permise de conducere și au retras 32 de certificate de înmatriculare. De asemenea, 142 de pietoni și 102 bicicliști care au încălcat normele rutiere au fost sancționați, iar 15 conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea, opt care nu acordat prioritate de trecere pietonilor sau vehiculelor și alți 21 care au depășit viteza legală cu peste 50 km/h, respectiv peste 70 km/h, au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 

Polițiștii au constatat și cinci infracțiuni la regimul rutier, dintre care șapte privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și refuz de prelevare de mostre biologice în vederea determinării concentrației de alcool sau alte substanțe în organism. Este și cazul unui tânăr de 26 de ani din Anina care a fost surprins, înainte de miezul nopții, pe o stradă din oraș, în timp ce conducea un moped, care nu avea montate numere de înmatriculare sau înregistrare. Tânărul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. „Tânărul a fost condus la spital unde i-au prelevate mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei, iar cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul neînmatriculat, de către o persoană care nu posedă permis de conducere și sub influența alcoolului”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

 

Sursă foto: IPJ Caraș-Severin

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite