REŞIŢA 500. Un proiect finanţat de Administrația Fondului Cultural Național: Cum vă arăta Reşiţa peste 250 de ani?

 

Teatrul de Vest Reșița şi Asociația Țais lansează proiectul REŞIŢA 500 – un spectacol având ca temă de bază societatea reșițeană într-un viitor îndepărtat. Mai exact, peste 250 de ani.

 

La 250 de ani de foc neîntrerupt de la aprinderea primului furnal siderurgic la Reşiţa, eveniment ce a marcat întreaga istorie a orașului și a locuitorilor săi, Teatrul de Vest Reșița şi Asociația Țais vin cu o nouă provocare: REŞIŢA 500 – cum va arăta oraşul peste (alţi) 250 de ani? Proiectul va fi finanţat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), clasându-se pe locul cinci din peste 80 de proiecte câte au fost depuse în cadrul concursului de proiecte culturale organizat de AFCN.

 

Proiectul va fi realizat în colaborare cu Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraş-Severin și Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeș şi constă în producția și reprezentațiile unui spectacolul de teatru SF cu holograme, având ca temă de bază societatea reșițeană într-un viitor îndepărtat, mai exact, peste 250 de ani. Valoarea acestuia este de 85.000 de lei.

 

„Spectacolul va avea la bază o dramaturgie originală, aleasă în urma unui concurs care va fi lansat în următoarele zile. Oferta culturală a orașului Reșița și a județului Caraș-Severin va fi îmbogățită cu un spectacol nou, nemaiîntâlnit, atât din punct de vedere dramaturgic, întrucât va fi un text SF ce va descrie o posibilă realitate reșițeană de peste 250 de ani, cât și estetic și tehnologic – prin folosirea proiecțiilor holografice. Impactul proiectului REȘIȚA 500 se axează pe comunitatea județului Caraș-Severin, prin evidențierea unui segment important din patrimoniul local și consolidarea identității sale”, informează reprezentanții Teatrului de Vest Reșița.

 

Alături de Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeş şi Biblioteca Judeţeană „Paul Iorgovici” Caraş-Severin, parteneri ai Teatrului de Vest Reșița în acest proiect sunt Crosi Product SRL, Fundaţia Culturală „Camil Petrescu” Bucureşti şi Revista „Teatrul Azi”, iar parteneri media: Banat FM, Banat TV, Radio România Reşiţa, Reper 24, Express de Banat, Argument, Jurnal de Caraş-Severin și Reşiţa.ro.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available