Reșița este conectată la cel mai performant HUB de inovare digitală

Facultatea de Inginerie din Reșița, prin cele două specializări ale sale din domeniul IT, este conectată la cel mai important HUB de inovare digitală din România, arată reprezentanții Centrului Universitar UBB din Reșița, în baza unei analize de specialitate realizate la nivel internațional. 

Raportul IT Landscape Report publicat la începutul anului de Emerging Europe plasează România în topul primelor cinci țări alături de Polonia, Estonia, Cehia și Ungaria. Acest loc a fost obținut în baza indicelului IT Competitiveness Index aplicat la nivelul celor 23 de țări din Centrul și Sud-Estul Europei și Caucaz. În ceea ce privește numărul de studenți și absolvenți ai sectorului de Tehnologia informațiilor și comunicațiilor (ICT – Information and Communication Technology), România ocupă a treia poziție în regiune după Ucraina și Polonia.

Analiza care vizează România evidențiază în mod special zona Cluj-Napoca drept centru regional al inovării digitale, regional hub of digital inovation”, dovedit și prin faptul că s-a reușit calificarea în etapa finală, în premieră ca singură țară est-europeană de până acum, în competiția UE pentru desemnarea titlului de Capitală Europeană a Inovării 2020.

„Prin specializările din domeniul IT existente la Facultatea de Inginerie din Reșița, Informatică industrială și Informatică aplicată în inginerie electrică, tinerilor din regiune li se oferă oportunitatea de a fi parte a celui mai mare și dinamic pol de ICT din România! În contextul în care sectorul IT devine prioritar în strategia de dezvoltare locală și se mizează pe creșterea numărului de companii cu activitate în acest domeniu la Reșița, specializările oferite de Facultatea de Inginerie devin cu atât mai atractive și importante pentru regiune”, transmit reprezentanții Centrului Universitar UBB Reșița, din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available