Reșița, foc nestins de 250 de ani. Fotografii realizate în 2021 în halele UCMR, TMK și la centrala Grebla vor fi expuse la Muzeul Banatului Montan

 

„Foc nestins Azi, la 250 de ani de industrie”. Sub acest generic va fi vernisată, joi, 1 iulie, expoziția de fotografii realizate de cursanții clasei de artă fotografică a Școlii Populare de Arte și Meserii „Ion Românu” din Reșița, coordonată de Daniel Pușcău.

 

Fotografiile care vor fi expuse la Muzeul Banatului Montan au fost realizate pe parcursul acestui an aniversar – 250 de istorie industrială la Reșița – în halele de producție ale companiilor UCM Reșița și TMK, precum și la centrala hidroelectrică Grebla.

 

„Ne-am propus să realizăm această expoziție din dorința de a arăta reșițenilor ce se întâmplă dincolo de porțile uzinelor din Reșița. Ce se întâmplă acum, în anul 2021, să arătăm că focul este încă nestins, că încă se muncește, că încă se poate. Mulțumim domnilor: Romulus Ioan de la TMK, Cosmin Ursoniu de la UCM Reșița și Ciprian Dragomir de la CEZ Group, care ne-au permis accesul în secțiile de producție, primarului Ioan Popa, gazdei acestui eveniment Flavius Bozu (Muzeul Banatului Montan), doamnei Mariana Dănescu și domnului Moise Constantin (Școala Populară de Artă Ion Românu)”, transmite Daniel Pușcău, coordonatorul clasei de artă fotografică a Școlii Populare de Arte și Meserii „Ion Românu”.

 

 

Expoziția „Foc nestins Azi, la 250 de ani de industrie” va fi vernisată joi, 1 iulie, de la ora 17.00. Vor expune Daniel Pușcău și cursanții clasei de artă fotografică ai Școlii Populare de Arte și Meserii „Ion Românu”: Alin Daniel Bugariu, Dariana Armanca, David Ghilea, Denis Elchescu, Denis Țară, Diana Ciorba, Doru Bănică, Ioana Bănică, Doru Goșnea, Karina Tincul, Oana Florea, Petru Dragomir, Răzvan Ciuvelic, Simona Hurduzeu și Victor Ghițescu.

 

În deschiderea vernisajului vor vorbi reprezentanții companiilor implicate în acest proiect, primarul municipiului Reșița, Ioan Popa, și Flavian Savescu, artist fotograf distins cu Excelență FIAP în rang de bronz (EFIAP/B).

 

 

Sursă foto principal: Răzvan Ciuvelic

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite