În Caraș-Severin, alegerile post-fuziune din USR au dat cu MINUS pentru PLUS

 

Alegerile din filialele Reșița și Caraș-Severin ale USR-ului rezultat după fuziunea cu PLUS, organizate cu întârziere din cauza numărului mare de contestații depuse, au fost câștigate de candidații proveniți din USR. Decisiv pare să fi fost modul în care s-au soluționat la centru cele 330 de contestații.

 

Înaintea validării membrilor de partid care urmau să aibă drept de vot în cadrul alegerilor interne, dinspre PLUS fuseseră depuse 260 de contestații împotriva membrilor USR. Dintre acestea, aflăm din surse oficiale, 220 au fost respinse de comisia de resort de la nivel central. De partea cealaltă, au fost admise 30 din cele 70 de contestații formulate împotriva unor membri PLUS.

 

Odată pierdută de către PLUS – cu Daniel Toma vârf lance (boantă) – bătălia preelectorală dusă pe tărâmul contestațiilor, candidații USR au avut cale deschisă pentru a câștiga alegerile în filiala din Reșița a USR-PLUS și, apoi, la organizația județeană.

 

Programat inițial pentru 12 iunie, scrutinul intern din filiala municipală a avut loc imediat după soluționarea constestațiilor, în 23 iunie. Disputa în doi pentru funcția de președinte, dintre Dragan Lucian Cocar și Aurel Pinoșanu, a fost tranșată în favoarea celui dintâi, deci a useristului. Din Biroul Local Reșița mai fac parte: Dana Suflea, Dorina Teodorescu, Daniel Korcsek, Nicoleta Gherman, Dorian Miclosină, Teodora Sinculeț, Ioan Rusu, Sorin Bosioc, Bogdan Gîrbovan și Aurel Pinoșanu.

 

CITEȘTE ȘI: FISIUNE post-FUZIUNE. Alegerile din filialele Reșița și Caraș-Severin ale USR-PLUS, dinamitate de sute de contestații!

 

Tot săptămâna trecută, duminică, 27 iunie, s-au desfășurat și alegerile la organizația județeană. Funcția de președinte și-au dorit-o cei doi (până ieri) colideri ai alianței: Andrei Plujar (USR) și Daniel Toma (PLUS). Dintre cei 188 de delegați cu drept de vot, 80-90 la sută proveneau pe filiera USR, deci rezultatul era previzibil. Nu știm câți dintre aceștia și-au exprimat opțiunea, cert e că la finalul zilei au existat doar 165 de voturi valabil exprimate. Scor final, 102-63 pentru Plujar. Biroul Județean al partidului a fost lărgit la 21 de membri, din care șapte vicepreședinți: Adrian Șerbescu, Daniel Korcsek, Constantin Boia, Luminița Dolângă, Lucian Cocar, Cristian Coadă, Ion Anoca. Noua conducere a organizației județene are mandat pentru a coordona filiala USR Caraș-Severin o perioadă de doi ani.

 

Tot ieri au fost desemnați și cei opt delegați ai filialei cărășene care vor participa la Congresul USR din octombrie. Ținând cont de proveniența acestora, s-ar putea spune încă de acum că Dan Barna are asigurată susținerea organizației din Caraș-Severin la alegerile pentru funcția de președinte. Și-ar fi culmea să fie altfel atâta timp cât liderul filialei, Andrei Plujar, nu ar fi ajuns subprefect dacă nu ar fi primit girul conducerii centrale a USR, care gravitează în jurul lui Dan Barna.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite