BAC 2021, proba la Limba și literatura română: În Caraș-Severin, patru candidați eliminați din examen și 65 de absenți

 

Sesiunea iunie-iulie a examenului național de Bacalaureat 2021 a început astăzi, 28 iunie, cu proba la Limba și literatura română. În județul Caraș-Severin, prezența a fost de 95,58%.

 

În Caraș-Severin, 65 dintre absolvenții de liceu care s-au înscris pentru a susține prima probă a Bacalaureatului – Limba și literatura română – nu s-au prezentat la examen. În total, la prima probă au  participat 1.492 de candidați, din totalul celor 1.561 înscriși. Patru dintre aceștia au fost eliminați pentru tentativă de fraudă și nu vor mai avea dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

 

Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:

marți, 29 iunie – proba obligatorie a profilului;

miercuri, 30 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării;

joi, 1 iulie – Limba și literatura maternă.

 

CITEȘTE ȘI: BAC 2021. În județul Caraș-Severin, 1.783 de absolvenți de liceu sunt așteptați să susțină probele scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat

 

Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12.00, iar în aceeași zi, în intervalul orar 12.00-18.00, vor putea fi depuse contestațiile. „Acestea vor putea fi transmise inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și transmit și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții sau reprezentanții legali ai acestora”, explică purtătorul de cuvânt al  Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, Ioan Chiosa.

 

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

 

Sursă foto: edupedu.ro

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite