Reșița Urban Quest. Tinerii creativi sunt provocați să exploreze și să promoveze orașul

Ești tânăr și creativ? Primăria Reșița, Centrul de Voluntariat și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret au o provocare pentru tine: Reșița Urban Quest – un concurs cu premii în bani. Ce trebuie să faci? Să explorezi orașul și să arăți lumii întregi, într-un film de maximum 5 minute, locurile frumoase și inedite pe care le-ai găsit și oamenii interesanți pe care i-ai întâlnit.

Tinerii din Reșița cu vârste între 14 și 35 de ani sunt așteptați, până pe 25 octombrie, să se înscrie la Reșița Urban Quest, un concurs de promovare a orașului lansat de Primăria Reșița, Centrul de Voluntariat Reșița și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin. Concursul are 3 etape: înscrierea echipelor care pot avea maximum 3 membri, documentarea, pe parcursul a două săptămâni, constând în realizarea unui scenariu, filmarea de cadre în oraș și realizarea unor interviuri cu persoanele recomandate de către organizatori și, ultima etapă, montarea video, sub îndrumarea organizatorilor.

Pentru a avea un city break turistic!

„Credem că exploratorii urbani curioși pot face ca acest colț de țară să poată deveni interesant pentru un city break turistic și, de ce nu?, să îi descopere potențialul și chiar să intuiască noi direcții de dezvoltare. După cum se observă, în orașul nostru se fac multe lucrări de modernizare și înfrumusețare prin eforturile autorităților, lucrări de care vom beneficia cu toții. Sunt însă lucruri pe care le putem face și noi pentru Reșița, promovând locurile interesante, pline de povești și de istorie și să le readucem la viață, să le redăm strălucirea, așa că stimulăm tinerii între 14 și 35 de ani să facă un exercițiu de analiză a orașului, să-și imagineze că sunt turiști, prima dată în oraș și vor să le transmiți cunoscuților, într-un film de maxim 5 minute, ce au descoperit în Reșița. Filmele pot conține povești despre obiective și locuri din oraș, dar pot prezenta și oameni care au muncit în fabricile și uzinele orașului”, transmite Daniela Lupșan, unul dintre organizatorii Reșița Urban Quest.

Membrii juriului, unu’ și unu’

Filmele înscrise în concurs vor fi analizate de un juriu format din 5 membri. Și nu orice membri! Au acceptat să jurizeze acest concurs dedicat municipiului Reșița următorii: Oana Giurgiu – producător de film, director executiv al Festivalului Internațional de Film Transilvania TIFF; Florin Șerban – regizorul (reșițean) al cărui film „Eu când vreau să fluier, fluier” a câștigat Ursul de Argint, Marele Premiu al Juriului și Premiul Alfred Bauer la a 60-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin; Cosmin Savu – jurnalist PRO TV, realizatorul emisiunii „România te iubesc”; Raluca Ion-Balogh – editor Republica; Grațian Mihăilescu – fondator UrbanizeHub.

Cele mai bune filme vor fi recompensate. Vor fi acordate 3 premii și o mențiune, după cum urmează: Premiul I: 1.000 de lei, Premiul II: 700 de lei, Premiul III: 400 de lei și Mențiune: 200 de lei.

Regulamentul concursului este următorul:

 1. Organizatori și perioada de desfășurare a concursului

Concursul Reșița Urban Quest este organizat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin, în parteneriat cu Primăria Reșița și Centrul de Voluntariat Reșița.

Calendarul concursului:

 • 11 septembrie – 25 octombrie 2020: campania de promovare a concursului;
 • 1 – 25 octombrie 2020: înscrierea participanților la concurs, prima etapă, cea de documentare;
 • 25 octombrie – 8 noiembrie 2020: a doua etapă a concursului, cea de montaj video;
 • 8 – 12 noiembrie 2020: jurizarea;
 • 19 noiembrie 2020: proiecția filmelor și premierea participanților la Palatul Cultural Reșița.
 1. Înscrierea

2.1. Înscrierea se realizează în perioada 1 – 25 octombrie 2020, prin completarea formularului de înscriere disponibil la următorul link: https://bit.ly/3cDtFKx

2.2. Participarea se poate face individual sau în echipe de maximum trei membri.

 1. Drepturile de autor

3.1. Materialele înscrise în concurs trebuie să respecte legea drepturilor de autor;

3.2. Participanții sunt unici responsabili asupra unor consecințe directe sau indirecte ce pot apărea ca urmare a participării cu materiale în acest concurs;

3.3. Organizatorii au dreptul de a publica/utiliza materialele participante la concurs;

3.4. Organizatorii concursului nu au nicio răspundere şi nu vor fi implicați în litigii legate de proprietatea materialelor înscrise de către participanți.

 1. Jurizarea

4.1. Filmele vor fi apreciate în funcție de relevanță, originalitate, calitate artistică și tehnică. Diversitatea și inovația prezentării obiectivelor turistice vor fi punctate suplimentar. Astfel, vă recomandăm să vă depășiți limitele și să luați interviuri oamenilor care lucrează la oțelărie, bluming, motoare navale, aglomerator, șamotă etc.

4.2. Decizia juriului este definitivă și irevocabilă.

 1. Drepturile şi obligațiile participanților

5.1. Să participe la concurs tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani;

5.2. Să fie jurizați în mod echitabil, în aceleași condiții şi după aceleași criterii;

5.3. Să respecte condițiile de participare şi deciziile oficiale ale organizatorilor;

5.4. Să citească prezentul regulament înainte de înscriere, iar odată cu acceptarea acestuia, se obligă să renunțe la dreptul lor de a contesta calitatea deciziilor juriului;

5.5. Să nu angajeze public numele organizatorilor în contexte defăimătoare pentru imaginea acestora;

5.6. Să completeze cu informații corecte și reale toate datele solicitate;

5.7. Să nu facă publice filmele înaintea jurizării.

 1. Drepturile și obligațiile organizatorilor

6.1. Se obligă să menționeze numele autorilor alături de materialele realizate de ei, pe tot parcursul concursului;

6.2. Asigură confidențialitatea datelor personale ale concurenților. Detaliile participanților pot fi folosite doar pentru funcționarea normală a concursului;

6.3. Își rezervă dreptul de a modifica acest regulament când şi de câte ori este necesar, obligându-se să aducă la cunoștință acest lucru participanților.

6.4. Își rezervă dreptul de a publica și de a promova filmele participanților după finalizarea concursului.

 1. Clauze finale

Prin înscrierea la acest concurs, participantul confirmă faptul că a citit şi a înțeles prevederile de mai sus.

Informații suplimentare se pot solicita prin e-mail la adresa: resitaurbanquest@gmail.com.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite