Reșițeanul medaliat olimpic Răzvan Șelariu, din nou sub tricolor!

 

Reșițeanul Răzvan Dorin Șelariu, medaliat olimpic la Atena în 2004, a fost cooptat de Federația Română de Gimnastică în colectivul de antrenori al lotului național de juniori.

 

Anunțul privind revenirea olimpicului Răzvan Șelariu (38 de ani) în gimnastica românească a fost făcut astăzi de federația de specialitate, în ziua în care încep, la Istanbul, Campionatele Balcanice de gimnastică artistică pe categorii de vârstă (12-13 ani, 14-15 ani și 16-17 ani). În prima zi intră în competiție băieții, 36 de gimnaști juniori din opt țări, România având în concurs cinci tineri gimnaști: Mihai Ene, Alexandru Cristian Ionescu, Andrei Titi, Norbert Marcu și David Puicea. „Gimnaștii români sunt însoțiți de antrenorii Monica Marton, Adrian Meleancă și Răzvan Șelariu.”, aflăm dintr-o postare făcută pe pagina de Facebook a Federației Română de Gimnastică.

 

Contactat de resita.ro chiar înainte de a intra în sala de concurs din Turcia, Răzvan Șelariu ne-a confirmat că din această lună este antrenor coordonator al lotului masculin de juniori: „Am început activitatea de la 1 septembrie alături de antrenorul secund Ghiorghi Rotaru, iar din luna ianuarie 2023 mai așteptăm un antrenor și încă 5-6 sportivi. Mulțumesc pe această cale cluburilor sportive CSȘ și CSM Reșița, autorităților locale, Primăriei Reșița și Federației Române de Gimnastică pentru susținere, pentru privilegiul de a fi antrenorul coordonator. Această funcție mă obligă să aducem gimnastica acolo unde îi este locul!”. Produs al școlii reșițene de gimnastică, Răzvan Șelariu amintește că „Reșița a dat de-a lungul timpul gimnaști de talie mondială, Reșița este leagănul gimnasticii masculine românești” și spune că „tradiția trebuie să meargă mai departe”.

 

 

În privința obiectivelor pe care și le-a propus în noua postură, multiplul medaliat în cele mai importante competiții internaționale este tranșant: „Obiectivele, evident, sunt cât mai multe medalii”.  Dar, adaugă Șelariu, „deocamdată trebuie să vedem exact potențialul copiilor. În mare, i-am văzut, ştiu ce şi unde trebuie lucrat. Și mă refer aici la tehnici de antrenament şi, bineînțeles, o altă mentalitate. Este o muncă grea. Oamenii din lumea gimnasticii știu că sunt un antrenor riguros și tot ceea ce îmi doresc este ca aceşti copii să ajungă pe culmile cele mai înalte ale performanței sportive. Dar pentru asta am nevoie de timp, de susținere ș.a.m.d.”

 

Pe cât de surprinzătoare, pe atât de plăcută este vestea revenirii sub tricolor a lui Răzvan Șelariu, reșițeanul care, prin performanțele sale, a scris istorie pentru gimnastica masculină românească. În 2004, a fost medaliat, în proba pe echipe, cu aur la Europenele din Slovenia și cu bronz (alături de un alt reșițean, Daniel Popescu) la Jocurile Olimpice de la Atena. În 2005, a obţinut titlul de vicecampion european la individual compus la Campionatul European din Ungaria, competiție la care a mai cucerit argintul la sol şi bronzul la sărituri. Au urmat argintul european cu echipa în 2006, în Grecia, iar în 2007 – aurul mondial la sol, la Cupa Mondială din Germania. Și-a încheiat activitatea competițională în 2008, an în care a câştigat argintul la sol şi bronzul cu echipa la Europenele din Elveția, dar și titlul național la individual compus, fiind desemnat gimnastul anului în România. Din 2009 a devenit antrenor – timp de zece ani a pregătit lotul de gimnastică al Qatarului, iar apoi, trei ani, pe acela al Insulelor Feroe. Performanțele din cariera de gimnast și experiența acumulată în cei 13 ani de antrenorat peste hotare l-au adus acum din nou în prima linie a gimnasticii masculine românești. Îi dorim succes!

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite