Reșițenii, întâmpinați (de copaci) cu lalele în prima zi a „marii relaxări” [VIDEO]

Ziua marii eliberări a fost, în aproape toate județele din țară, ziua în care toate conspirațiile despre coronavirus au ieșit la soare și s-au putut face auzite. Dar nu și în Caraș-Severin, la Reșița.

Deși se credea că parcurile și muzeele vor fi luate cu asalt chiar din prima zi în care autoritățile au relaxat măsurile de prevenție privind pandemia de coronavirus, reșițenii nu s-au înghesuit să iasă în aer liber.

La Muzeul Locomotivelor cu Abur erau doar 2-3 vizitatori, de regulă părinți sau bunici ieșiți să-i plimbe pe cei mici, sau iubitorii de natură care fac aici un popas de aer curat. Și culeg soc, pentru socată…

Unul dintre reșițeni, venit cu bicicleta, chiar a acceptat să ne dezvăluie și nouă rețeta sa de socată, rețetă pe care o respectă de zeci de ani.

Nici în parcul cu arborii de lalele nu este multă lume, tot părinți și bunici cu prichindeii scoși la „o gură de aer curat”.

Majoritatea au înțeles și acceptat să-și acopere gura și nasul, cu măști ori alte mijloace și spuneau că, deși e relaxare, oamenii trebuie să continue să fie cu mare băgare de seamă și să acționeze responsabil.

Pe lângă copacii cu lalele (Liridendronum Tulipifera) care înfloresc fix acum, la început de mai, nu puțini reșițeni și-au răsfățat nepoțeii și au respirat o gură de aur curat pe băncuțele din parc. Printre măștile care le acopereau jumătate de față…


Video: Cristi Franț, Montaj: Leica Alexandru, reșita.ro

Citește mai mult pe Press Hub

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite