Rețea internațională de trafic de droguri, cu conexiuni în Caraș-Severin, destructurată de polițiști francezi în colaborare cu DIICOT!

O rețea internațională de traficanți de droguri de mare risc, cu conexiuni și în Caraș-Severin, a fost destructurată în urma unei acțiuni comune a autorităților din România și Franța. În cauză, au fost puse în executare șapte mandate de aducere și trei mandate europene de arestare.

Procurorii DIICOT, însoțiți de ofițeri de poliție judiciară, au descins la 12 adrese din Caraș-Severin, Arad, Mehedinți, Alba, Suceava și Argeș, într-o acțiune de destructurare a unei grup grup infracțional organizat, specializat în trafic de droguri de risc, importul/exportul de droguri de risc și spălare de bani, parte a unei ample operațiuni internaționale începute anul trecut în Franța.

În perioada aprilie – iunie 2018, autoritățile franceze au reușit să captureze peste 5,5 tone de cannabis și să aresteze zece persoane ce făceau parte dintr-o grupare internațională de trafic de droguri, formată și din cetățeni români, care ar fi acționat pe ruta Spania – Franța – Europa de Vest.

Acum, o echipă de polițiști francezi a venit în România pentru a continua operațiunea. Patru ofițeri francezi și ofițerul de legătură francez de la București au luat parte la perchezițiile din Caraș-Severin și Mehedinți. De la adresele la care au descins, oamenii legii au ridicat 24 de telefoane mobile, mai multe înscrisuri privind diferite transporturi de mărfuri, diferite documente de proprietate ale unui imobil și ale unor autocamioane, precum și 28 de înscrisuri și recipise relaționate cu cazul.

Acțiunea a fost efectuată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Birourile Teritoriale Caraș-Severin, Mehedinți, Arad și Serviciile Teritoriale Suceava, Alba și Argeș, cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate din aceleași județe și lucrători de poliție din cadrul IPJ Caraș-Severin.

Sursă foto: observator.tv.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite